Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Noi zile de ger în România, după care urmează temperaturi de primăvară. Prognoza meteo pentru început de februarie

A fost cea mai friguroasă dimineaţă din această iarnă, minus 23 de grade Celsius la Intorsura Buzăului. Şi în Capitală, după mai multe zile şi nopţi cu temperaturi negative, toate lacurile au îngheţat aproape complet. Iarna îşi mai arată colţii doar câteva zile. De săptămâna viitoare vor fi temperaturi de primăvară, 16 grade Celsius. 

de Redactia Observator

la 29.01.2024 , 20:49

Ger de crapă pietrele în această dimineaţă. Cel mai frig a fost la Întorsura Buzăului, minus 23 de grade Celsius. La Joseni, au fost minus 17, iar la Miercurea Ciuc şi Târgu Secuiesc - minus 15. 

În Capitală, a fost ceva mai cald, dar tot foarte frig, minus 5 grade Celsius. La prima oră, lacurile din Bucureşti erau complet îngheţate. Din loc în loc doar lebedele au spart gheaţa în căutarea peştilor cu care să se hrănească. Oamenii s-au înarmat cu mai multe rânduri de haine ca să facă faţă temepraturilor mici. 

Localnic: Mai punem o haină pe noi, un pulover, ceva mai gros. 

Vezi și

Localnic: La serviciu bocanci, hăinuţe mai groase. În casă, un halat mai grosuţ. Cum spunea Ceauşescu, mai punem o hăinuţă. 

Şoferii s-au trezit cu maşinile acoperite de gheaţă

Mulţi au avut de aşteptat înainte să plece la drum. Există însă soluţii mai eficiente. 

"Dacă parbrizul este îngheţat de cele mai multe ori șoferii pornesc ventilația ca aerul cald sa topeasca gheata ori folosesc şergătoarele sau racleta. Însă există şi substanţe speciale care acţionează în doar câteva secunde", transmite Cosmina Balint, reporter Observator.

La aproape 2.000 de metri altitudine, iarna a creat un peisaj spectaculos. Brazii sunt încăcaţi de nea, iar pe creste, stratul de zăpadă ajunge aproape de genunghi. 

Gerul nu se înmoaie nici în următoarele zile

Mihai Timu, meteorolog ANM: În noaptea care urmează, chiar şi în noaptea aceasta, în estul Transilvaniei vor fi din nou temperaturi foarte scăzute, la polul frigului, ne aşteptăm în această noapte  undeva in jurul a minus 22 de grade.  

De vineri însa vremea se schimbă radical, iar de săpătmâna viitoare vom avea chiar temeperaturi de primăvară,  16 grade Celsius. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Vremea » Noi zile de ger în România, după care urmează temperaturi de primăvară. Prognoza meteo pentru început de februarie