Antena Meniu Search
x

Video O avalanșă de mari dimensiuni s-a produs în Munții Rodnei. Avertismentul meteorologilor pentru mai multe masive din țară

O avalanşă de mari dimensiuni s-a produs în munţii Rodnei, în zona vârful Roşu, iar o alta a fost surprinsă în partea inferioară a Văii Cerbului, din judeţul Prahova, ambele în ultimele zile. Meteorologii anunţă că până în această seară, la ora 21.00, se menţine avertizarea de risc însemnat de avalanşe, de nivelul 3 din 5, în mai multe masive din ţară.

de Redactia Observator

la 11.04.2023, 09:47

Vezi și

Totul se întâmplă din cauza temperaturilor ridicate după o perioadă de ninsori abundente în care stratul de zăpadă a crescut semnificativ.

Patru județe, sub cod galben de ploi torențiale și vijelii

Pe de altă parte, în Dobrogea şi Muntenia este cod galben de ploi, care va rămâne în vigoare până miercuri la ora 15.00.

Astfel, potrivit avertizării ANM, vor fi ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului pentru zone din Dobrogea și sud-estul Munteniei, respectiv județele Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași. Pe parcursul zilei de marți (11 aprilie), vântul va avea intensificări cu viteze de 55...70 km/h.

Marți, intensificări temporare ale vântului vor fi și în sudul Moldovei și local în Muntenia, cu rafale în general de 45...55 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi viteze de 70...80 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » O avalanșă de mari dimensiuni s-a produs în Munții Rodnei. Avertismentul meteorologilor pentru mai multe masive din țară