Antena Meniu Search
x

O furtună de câteva minute a făcut prăpăd într-un sat gorjean. Localnicii au adunat grindina cu roaba: "Nimic nu mai e"

Vremea continuă să fie capricioasă la începutul verii. De la episoade cu temperaturi de foc, trecem brusc la furtuni violente şi grindină. S-a întâmplat şi aseară, în judeţul Gorj, unde după o furtună de câteva minute, zeci de gospodării au fost inundate, grădinile de legume au fost acoperite de gheaţă, iar şoselele s-au transformat în râuri.

de Redactia Observator

la 03.06.2022, 08:30

Vezi și

S-au rupt norii, iar asupra localităţii Tismana parcă s-a abătut potopul. A plouat torenţial câteva zeci de minute, iar râurile din zonă s-au umflat şi au ieşit din matcă. Apa a inundat zeci de gospodării, iar mai multe drumuri au devenit impracticabile. După mai bine de o oră de la terminarea furtunii, grindina încă acoperea curţile oamenilor. Grădinile cu legume și vița-de-vie au fost distruse de bucățile mari de gheață. 

Localnic: Într-un sfert de oră, 20 de minute, a făcut prăpăd. 

Reporter: Câte roabe ați cărat până acum? 

Localnic: Zece. 

Pe acelaşi subiect

Localnică: Roșiile legate, ardeiul îngropat, via, nimic, nimic nu mai e. 

Localnic: Viscol, viscol, așa făceau pomii și pe o parte și pe alta. A distrus tot. Tot, tot, tot. Uitați viile cum sunt, recoltele în grădină. Nimic nu mai e. 

Drumurile comunale şi podurile peste râuri au fost măturate de şuvoaie. 

Petre Remetea, primar Tismana: Satul acesta e devastatat. Tot ce am muncit un an și jumătate la drumuri, la poduri s-a distrus în 20 de minute. Drumurile de acces sunt impracticabile. Nici cu 4x4 nu ajungi în sat. Este un sat de munte răspândit. 

Astăzi, primăria va calcula pagubele. Edilul speră să primească sprijin de la Guvern pentru a reface tot ceea ce a distrus vremea extremă. 

Prăpăd și în Neamț

Prăpăd a fost şi în judeţul Neamţ. După grindină şi furtună, Drumul Naţional 15 B a fost complet blocat între localităţile Stânca şi Leghin, din cauza aluviunilor aduse de pe varsanţi pe carosabil. Drumarii, dar şi personalul de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă de la Pipirg au muncit mai bine de o oră pentru a curăţa şoseaua.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » O furtună de câteva minute a făcut prăpăd într-un sat gorjean. Localnicii au adunat grindina cu roaba: "Nimic nu mai e"