Antena Meniu Search
x

Patru județe, sub avertizări cod galben de vreme severă în următoarele ore. Rafale de peste 100 km/h lovesc în zona de munte

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că în zonele montane din patru judeţe este vânt foarte puternic. Au fost emise mai multe alerte cod galben potrivit cărora, la peste 1.800 de metri, vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90...100 km/h.

de Redactia Observator

la 01.03.2024, 11:19

Patru județe, sub avertizări cod galben de vreme severă în următoarele ore. Rafale de peste 100 km/h lovesc în zona de munte - Profimedia

Meteorologii au emis vineri o avertizare cod galben de vânt puternic pentru zone montane din patru județe. Sunt vizate zonele de munte, la altitudini de peste 1.800 de metri, din județele Argeș, Prahova și Dâmbovița, unde, potrivit ANM, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90-100 km.h. Avertizarea este în vigoare vineri până la ora 17.00.

Cod galben de vânt puternic la munte

Sub cod galben de vreme severă, până la ora 13.00, se află şi judeţul Caraş-Severin, zona de munte, dar şi localităţile: Moldova Nouă, Oravița, Pojejena, Berzasca, Sichevița, Răcășdia, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici.

Se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55 km/h, iar la peste 1800 de metri intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90 km/h.

Vremea de 1 martie în ţară

Vremea se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit în prima zi a lunii martie. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ restrânse ziua în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, noaptea în Banat şi Crişana şi doar izolat în restul ţãrii şi al intervalului. La altitudini mari se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Meridionali, cu rafale de 70...80 km/h, iar local şi cu viteze mai mici, în general de 45...55 km/h şi în zonele mai joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 19 grade, iar cele minime se vor situa între 2 şi 10 grade, uşor mai scãzute în estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţã. Presiunea atmosferică va fi variabilã ziua, iar noaptea va fi în creştere în vestul ţãrii. În celelelte zone presiunea atmosfericã va fi în scãdere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Patru județe, sub avertizări cod galben de vreme severă în următoarele ore. Rafale de peste 100 km/h lovesc în zona de munte