Antena Meniu Search
x

Patru oameni au fost răniţi în vijelia care loveşte România

Prima răbufnire a iernii face prăpăd. În timp ce la munte ninge, în restul ţării, vântul puternic face victime. Un taximetrist a rămas prins sub un copac rupt, în Bucureşti. Şi nu e singurul.

Vezi și

Prima răbufnire a iernii face prăpăd. În timp ce la munte ninge, în restul ţării, vântul puternic face victime. Un taximetrist a rămas prins sub un copac rupt, în Bucureşti. Şi nu e singurul. Oameni au fost răniţi de arborii căzuţi şi în Mureş şi Dolj. În schimb, cei care au urcat pe munte au fost surprinşi de zăpada ca-n mijlocul iernii. 

Zăpada de octombrie a prins câţiva turişti pe munte, la Buşteni. Ninge viscolit şi, în unele zone, stratul a atins câţiva centimetri. Pe Transfăgărăşan, au intrat deja utilajele, iar în Harghita, oamenii şi-au găsit maşinile sub zăpadă.

În jurul cabanelor de pe masivul Şureanu din Alba e zăpadă ca în prag de Crăciun. Sunt minus cinci grade la peste 2000 de metri altitudine. La Bâlea, din cauza vântului de peste 90 de kilometri pe oră, temperatura resimţită a fost de minus 12 grade. 

Dacă pe munţi ninge viscolit, sub un cod galben care a fost prelungit până joi, 25 octombrie, la ora 18.00, sud-vestul ţării se află până la ora zece seara, sub un cod portocaliu de vânt puternic. În Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu rafalele de vânt au depăşit 80 de kilometri pe oră. Au rupt copaci şi au pus panouri publicitare la pământ.

În Craiova, trecătorii au sărit în ajutorul unei femei prinse sub crengile unui copac scos de vânt din rădăcini. La fel s-a întâmplat şi în Mureş, unde ambulanţa a fost chemată să ajute un bărbat.

În Bucureşti, un taximetrist a fost prins în maşina peste care a căzut un copac. A supravieţuit şi a fost preluat de o ambulanţă. Pe un bulevard din Sibiu, câţiva călători au fost în pericol într-un autobuz peste care a căzut un panou publicitar.

Temperaturile au scăzut cu peste 10 grade într-o singură zi. Au fost nouă grade la Cluj-Napoca, 13 la Timişoara, 15 la Constanţa şi 16 la Bucureşti, unde, în urmă cu doar două zile erau peste 20 de grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Patru oameni au fost răniţi în vijelia care loveşte România