Antena Meniu Search
x

Video "Plouă" cu rachete antigrindină în Vrancea: o altă rachetă s-a defectat şi a căzut în curtea unui localnic. Autorităţile au decis să fie scoase din uz

O rachetă antigrindină lansată pentru a sparge norii s-a defectat în aer şi a ajuns... într-o gospodărie din Vrancea. Situaţia este una foarte gravă, mai ales că dizpozitivul putea să rănească sau chiar să omoare pe cineva.

de Adrian Obreja

la 15.06.2022, 08:50

Vezi și

Incidentul a avut loc sâmbătă, 11 iunie, în momentul în care în zona Vrancea era în vigoare o avertizare meteorologică de vreme rea. Atunci au fost lansate mai multe rachete antigrindină de la centrul de comandă din Focşani, iar una dintre ele s-a defectat în aer şi a căzut în curtea unui localnic din satul Mirceşti. Din fericire, nu au fost înregistrate pagube materiale sau victime omeneşti. În schimb, incidentul a fost anunţat oficial abia marţie, 14 iunie.

Acesta esti şi motivul pentru care prefectul judeţului Vrancea a mers în control la centrul de comandă şi a solicitat întrunirea Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Autorităţile au decis să nu se mai folosească nicio rachetă din stocul din 2021. Vorbim despre peste 200 de rachete. Acestea urmează să fie verificate de către producător şi dotate cu sisteme GPS. Nu este singurul incident de acest gen. Anul trecut, tot în luna iunie, o altă rachetă a căzut în curtea unui localnic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » "Plouă" cu rachete antigrindină în Vrancea: o altă rachetă s-a defectat şi a căzut în curtea unui localnic. Autorităţile au decis să fie scoase din uz