Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Praf saharian peste România. Masa de aer cu particule de nisip va traversa ţara noastră miercuri și joi

O masă de aer încărcată cu particule de praf saharian va ajunge, începând de miercuri, deasupra României. Potrivit meteorologilor ANM, depunerile de praf vor putea fi observate observate în jumătatea de vest a ţării în intervalele în care va ploua. Masa de aer cu particule de praf saharian se va îndepărta de ţara noastră, de joi seară.

de Redactia Observator

la 25.06.2024 , 11:20

"În perioada 26 iunie ora 3 – 27 iunie ora 21, circulația aerului, predominant sudică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei și deasupra României.

Depunerile de praf vor putea fi observate în jumătatea de vest a țării în intervalele în care va ploua. Joi (27 iunie), din orele serii, masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va îndepărta de țară", a transmis, marţi, într-un comunicat de presă, ANM.

Joi seară, masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va îndepărta de ţara noastră.

Articolul continuă după reclamă

10 judeţe, sub avertizare de furtuni până miercuri dimineață

Pe acelaşi subiect

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo de fenomene extreme. Astfel, de astăzi, de la ora 12.00, intră în vigoare un cod galben de ploi torenţiale, grindină şi vijelii. 10 judeţe vor fi afectate integral sau parţial, până mâine dimineaţă, la ora 3. De asemenea, specialiştii anunţă noi alerte cod galben de caniculă, valabilă în mai multe judeţe din țară.

Codul galben de ploi, grindină şi vijelii este valabil în intervalul 25 iunie, ora 12 – 26 iunie, ora 3. În Banat, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50...70 km/h), descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Potrivit ANM, manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Vremea » Praf saharian peste România. Masa de aer cu particule de nisip va traversa ţara noastră miercuri și joi