Antena Meniu Search
x

Prognoza meteo 25 octombrie 2021. Vreme rece în toată țara, cu temperaturi între -3° și 16° Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 25 octombrie 2021. Vremea va fi rece pentru această perioadă a anului, în special în cursul nopții.

de Redactia Observator

la 24.10.2021, 16:31

peisaj de toamnă
Prognoza meteo 25 octombrie 2021. Vreme rece în toată țara, cu temperaturi între -3° și 16° Celsius - Shutterstock

În noaptea de duminică spre luni vremea va fi rece pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu unele înnorări local în est și în sud. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -5 și 4 grade. Izolat, îndeosebi în centrul țării, se va forma ceață.

Vremea luni 25 octombrie 2021

Vremea va fi rece pentru această perioadă în special în cursul nopții. Temperaturile maxime se vor situa între 8 și 16 grade, iar cele minime se vor încadra între -3 și 7 grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi mai mult senin în regiunile intracarpatice și variabil în rest, cu înnorări temporare în cursul zilei în Dobrogea și în dealurile Olteniei și Munteniei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, unde se vor atinge viteze de 55...60 km/h, iar trecător și în zona Carpaților Meridionali. Dimineața și noaptea, în zonele joase se va semnala ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi în general frumoasă, dar rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi 0...3 grade.

Vremea la munte

Valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate decât în ziua precedentă, însă vremea va fi rece pentru această dată îndeosebi dimineața și noaptea. Cerul va fi varabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, cu viteze de 55...60 km/h, în Munții Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Cum va fi vremea în Europa

Regiunile nord-vestice, nordice, nord-estice și sudice vor fi în calea unor fronturi atmosferice și precipitațiilor din lungul acestora și în general asociate contextului sinoptic local. Ploi abundente se prefigurează a afecta sudul Italiei și partea centrală a Marii Mediterane, pe când în zonele menționate din latitudinile înalte vor predomină ploile slabe - excepții urmând a fi observate în nordul Arhipelagului Britanic, în sud-vestul Norvegiei și posibil în nord-vestul Rusiei. 

Regimul pluvial din restul Europei va fi reprezentat în principal de ploi de asemenea slabe în nord-vestul Franței, în Țările de Jos și în Danemarca, iar țările central-estice, sud-estice și estice vor beneficia de calm atmosferic și aspect plăcut, în această privință - în condițiile cerului mai mult sau complet senin.

Vânt cel puțin moderat pe timp îndelungat va fi pe ocean la nord-vest de Arhipelagul Britanic, pe marile Baltică și a Nordului, pe Marea Egee și în centrul Mediteranei; cu precădere slab se va menține vântul în țările iberice și in cele sud-estice. Diferența de ordin termic față de ziua precedentă va fi reprezentată de încălzirea din partea interioară a continentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Vremea » Prognoza meteo 25 octombrie 2021. Vreme rece în toată țara, cu temperaturi între -3° și 16° Celsius