Antena Meniu Search
x

Prognoza meteo pentru 26 februarie - 10 martie. Final de iarnă cu temperaturi de 20 grade și precipitații reduse

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, 26 februarie - 10 martie. Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în majoritatea regiunilor țării, cu temperaturi maxime mult peste normal.

de Redactia Observator

la 26.02.2024, 16:14

Prognoza meteo pentru 26 februarie - 10 martie. Final de iarnă cu temperaturi de 20 grade și precipitații reduse

"Iarna calendaristică se va încheia cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu cele mai ridicate valori în jumătatea de vest a țării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 8...11 grade pe litoral şi 19...20 de grade în Banat, Crișana și în Maramureș. Regimul precipitațiilor va fi în general deficitar, cu posibile ploi din 5 - 6 martie. În Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia și în sudul Transilvaniei au apărut deja primele semne de secetă. Vântul va sufla cu intensificãri locale în Banat, în sudul Transilvaniei şi în dealurile Crişanei, precum şi pe crestele Carpaţilor Meridionali", precizează reprezentanții ANM.

Iată prognoza meteo pentru perioada 26 februarie - 10 martie, pentru fiecare regiune.

Prognoza meteo pentru 26 februarie - 10 martie BANAT

Iarna calendaristică se va încheia cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu maxime ce se vor menține la o medie de 18 grade și minime ce vor oscila între 6 și 9 grade. În primele două zile din martie, media zilnică a temperaturii maxime va fi de 16 grade, va reveni la 18 grade în 3 și 4 martie, apoi sunt estimate valori în jurul a 13 grade. Temperaturile minime la început de martie vor fi în medie de 5...7 grade, însă spre finalul primei decade, la fel ca și în cazul temperaturilor maxime, se remarcă o scădere până la valori de 2...3 grade.

Pe acelaşi subiect

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată după data de 5 martie. Până atunci regimul pluviometric se va menține deficitar, ploile urmând a fi slabe și pe arii restrânse.

Prognoza meteo pentru 26 februarie - 10 martie CRIȘANA

Iarna calendaristică se va încheia cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu maxime ce se vor menține la o medie zilnică de 19...20 de grade și minime ce vor oscila între 5 și 7 grade. În primele zile din martie, media zilnică a temperaturii maxime va fi de 16...17 grade, iar după 5 martie sunt estimate valori în jurul a 13 grade. Temperaturile minime la început de martie vor fi în medie de 5...6 grade, însă spre finalul primei decade, la fel ca și în cazul temperaturilor maxime, se remarcă o scădere până la valori de 1...2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai rdicată după data de 5 martie. Până atunci regimul pluviometric se va menține deficitar, ploile urmând a fi slabe și pe arii restrânse.

Prognoza meteo pentru 26 februarie - 10 martie TRANSILVANIA

Valorile termice diurne se vor menține cu mult peste normalul climatologic până la începutul lunii martie (3 martie), cu o medie zilnică a temperaturii maxime cuprinsă între 15 și 18 grade. Ulterior tendința va fi de scădere treptată, astfel la finalul primei decade se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 11...12 grade, însă și aceste valori vor caracteriza o vreme mai caldă față de normalul perioadei. Media temperaturilor minime va fi de 3...4 grade în prima noapte, va scădea la 0 grade în 28 februarie, iar la început de martie va crește la 2...3 grade. După 5 martie sunt estimate temperaturi minime în medie de 0 grade.

Până pe 1 martie nu sunt prognozate precipitații. Ulterior, sunt posibile precipitații, cu o probabilitate mai ridicată, după data de 6 martie.

Prognoza meteo pentru 26 februarie - 10 martie MARAMUREȘ

Extrem de caldă va fi vremea și în această regiune, unde maximele termice prognozate până pe 1 martie se vor situa în jurul a 18 grade. Ulterior tendința va fi de scădere treptată, de la valori în medie de 16 grade în perioada 2 – 4 martie, până la 12 grade la finalul primei decade. Media temperaturilor minime va fi de 4...5 grade în primele două nopți, va scădea la 2...3 grade în 28 și 29 februarie, iar la început de martie va crește la 5...6 grade. Până la finalul primei decade, ca și în cazul temperaturilor maxime, este estimată o scădere a temperaturilor și pe timpul nopților, până spre o medie regională de 0 grade.

Până pe 1 martie nu sunt prognozate precipitații. Ulterior, probabilitatea pentru apariția precipitațiilor va fi în creștere.

Prognoza meteo pentru 26 februarie - 10 martie MOLDOVA

Pe parcursul întregului interval valorile termice se vor menține peste normalul climatologic al perioadei. În perioada 26 februarie – 3 martie, media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 13...14 grade, apoi sunt prognozate valori în general de 9...10 grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta, media acestora, urmând a fi cuprinsă între 0 și 3 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar. Probabilitate de apariție a precipitațiilor va fi în creștere după data de 6 martie.

Prognoza meteo pentru 26 februarie - 10 martie DOBROGEA

Pentru prima săptămână de prognoză, media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 12...13 grade, iar pentru a doua se va situa în jurul a 10 grade, valori ce se vor caracteriza o vreme în continuare caldă pentru această perioadă. Media temperaturilor minime va scădea ușor în primele nopți, până la valori de 2...3 grade, în 29 februarie, 1 și 2 martie va fi de 4...5 grade, apoi va reveni la 2...3 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar. Probabilitate de apariție a precipitațiilor va fi în creștere după data de 6 martie.

Prognoza meteo pentru 26 februarie - 10 martie MUNTENIA

Pe 26 februarie, media regională a temperaturii maxime va fi de 18 grade, iar în zilele următoare (până în data de 4 martie) se va situa în jurul a 15 grade. Între 5 și 10 martie sunt estimate temperaturi maxime mai scăzute, la o medie a acestora de 11...12 grade. Media temperaturilor minime va scădea ușor în primele nopți, până la valori de 1...3 grade, în 29 februarie, 1 și 2 martie va crește la 4...5 grade, apoi va fi 1...2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată după data de 6 martie. În restul intervalului ploile sunt posibile doar pe arii restrânse.

Prognoza meteo pentru 26 februarie - 10 martie OLTENIA

Valorile termice diurne se vor menține cu mult peste normalul climatologic până la începutul lunii martie (4 martie), cu o medie zilnică a temperaturii maxime cuprinsă între 14 și 17 grade. Ulterior tendința va fi de scădere treptată, astfel la finalul primei decade se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 11...12 grade, însă și aceste valori vor caracteriza o vreme mai caldă față de normal. Media temperaturilor minime va fi de 5...6 grade în prima noapte, va scădea la 3 grade în 28 februarie, iar la început de martie (1 și 2 martie) va reveni la 5...6 grade. După 3 martie sunt estimate temperaturi minime în medie cuprinse între 2 și 4 grade.

În această regiune probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată pe 1 și 2 martie și între 6 și 9 martie.

Prognoza meteo pentru 26 februarie - 10 martie LA MUNTE

Media zilnică a temperaturilor maxime până la finalul lunii februarie se va menține la 8 grade. Primăvara calendaristică va debuta cu valori termice diurne ușor mai scăzute, respectiv o medie pentru întreaga zonă de 6 grade, iar după data de 5 martie va scădea treptat până la valori în jurul a 2 grade. Evoluția va fi asemănătoare și în cazul temperaturilor minime, aceastea urmând a avea o medie de 0...2 grade în prima săptămână și cu o tendință de scădere treptată până spre -4 grade în a doua săptămână.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată după data de 5 martie. Până atunci precipitațiile vor fi slabe și se vor semnala pe arii restrânse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Vremea » Prognoza meteo pentru 26 februarie - 10 martie. Final de iarnă cu temperaturi de 20 grade și precipitații reduse