Antena Meniu Search
x

Cea mai călduroasă dimineaţă de 24 februarie din istorie. Temperaturile au urcat până la 23°C. Când ar putea reveni un episod de iarnă cu lapoviţă şi ninsori

Primăvara nu mai are răbdare. A sărit peste ultima lună de iarnă calendaristică şi a adus temperaturi de Mai în sudul ţării. Au fost 23 de grade Celsius ieri în mai multe oraşe din ţară, după cea mai călduroasă dimineaţă de 24 februarie din istorie.   

de Redactia Observator

la 25.02.2024, 08:25

Vezi și

Andreea Filip, reporter Observator: Pe plajă atmosfera este una de început de vară. Oamenii se bucură de vremea bună. Stau întinşi la soare, se plimbă, iar cei mici fac castele de nisip.

În funcţie de stare, unii au încercat un bronz de februarie, alţii au făcut jogging pe nisip cu tălpile goale, iar copiii îndrăzneţi au forţat vara şi au dat o fugă în apa mării. Dacă afară au fost 15 grade Clesius, în apă au fost doar 9.

A fost o zi de neratat şi pentru amatorii de sporturi nautice. Pasionaţii de paddling, un sport derivat din surfing, şi-au luat echipamentul de neopren şi s-au lăsat purtaţi de briză pe marea calmă.

Gabriel Culea, instructor: De la copii, adulţi, până la cei mai în vârstă pot veni să urce pe placă. În prima parte stai în genunchi, se foloseşte pagaia.

Pe acelaşi subiect

Alţii au admirat marea de la distanţă. Faleza din Constanţa a fost neîncăpătoare la ora prânzului. Mulţi au simţit nevoia să fotografieze aglomeraţia neaşteptată.

Zi de mai şi în Capitală

Zi de mai şi în Bucureşti. Termometrele au arătat 22 de grade Celsius. Unii au schimbat geaca de iarnă cu tricou şi pantaloni scurţi şi au plecat la plimbare în parc. 

Cuplu: Mi-am scos soţia la plimbare, da. Ne bucurăm alături de ceilalţi că, din câte văd, străzile sunt pline.

Peste 20 de grade s-au înregistrat ieri în zece oraşe din ţară. Vremea se menţine neobişnuit de caldă şi în ultimele zile de iarnă.

Meda Andrei, meteorolog: Săptămâna viitoare va fi în continuare foarte cald, puțin mai scad temperaturile, cu deosebire în partea de est şi sud a teritoriului, dar tot cu mult peste ce ar trebui să avem în mod normal. Ploi foarte puține în partea de sud-vest a țării.

Meteorologii spun că şi luna martie va fi mai călduroasă decât de obicei, însă nu exclud prezenţa unui scurt episod de iarnă cu lapoviţă şi ninsori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 9 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Cea mai călduroasă dimineaţă de 24 februarie din istorie. Temperaturile au urcat până la 23°C. Când ar putea reveni un episod de iarnă cu lapoviţă şi ninsori