Antena Meniu Search
x

Video România, împărţită între două anotimpuri: Frig în vest, temperaturi record în sud

O ţară, două anotimpuri. În jumătatea de sud, vara îşi trăieşte ultimele zile de splendoare. După o noapte tropicală, astăzi am avut cea mai calduroasă dimineață de 18 septembrie din ultimii 60 de ani. În cealaltă jumătate de ţară, scoatem deja gecile din dulap: acolo au ajuns frigul şi ploile. De săptămâna viitoare, vom avea temperaturi chiar şi de zero grade.

de Redactia Observator

la 18.09.2021, 19:44

Vezi și

În sudul însorit, cine s-a trezit de dimineaţă s-a bucurat de un început de zi ca de vară. În Bucureşti, Constanţa şi Alexandria, dar şi în deltă, mercurul din termometre depăşise deja 20 de grade înainte de răsăritul soarelui, cu 10 grade peste normalul perioadei. 

De departe, a fost ziua recordurilor, din 1961 nu am mai trăit o dimineață de 18 septembrie cu minime atât de ridicate. Ba chiar şi la "polul frigului", în Miercurea Ciuc, a fost cald. Iar veştile bune continuă: şi mâine va fi vară, cu maxime de 30 de grade în Capitală. 

Temperaturi record în sudul ţării

Vremea nu este însă la fel de generoasă cu cealaltă jumătate de ţară. La Cluj-Napoca, toamna a venit peste noapte. In urma cu doar doua zile, o plajă de pe malul Somesului arăta exact ca în mijlocul verii, cu 27 de grade în termometre şi zeci de oameni veniti la bronzat. Astăzi avem doar 16 grade şi după cum vedeţi, totul este pustiu. Mai mult decât atât, pentru a ieşi din casă, avem nevoie şi de o geacă

Gros ne vom îmbrăca şi în nordul ţării, unde este deja prea rece pentru septembrie, cu doar 12 grade ziua. De săptămână viitoare, toamna va cuceri tot mai multe zone, odată cu extinderea valului de aer rece. Pentru cei din estul Transivaniei, dimineţile cu temperaturi de zero grade vor deveni o obişnuinţă.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » România, împărţită între două anotimpuri: Frig în vest, temperaturi record în sud