Antena Meniu Search
x

Video România lovită de un fenomen extrem: O tornadă puternică a luat pe sus acoperișul unei case din Brăila. Vântul a suflat cu viteze ce au ajuns şi la 70-75 km/h

Între zilele de caniculă, furtunile mătură ţara. Codul portocaliu de vreme rea a adus la început de august vijelii şi grindină. Stratul de gheaţă a fost atât de gros, încât două maşini mari au derapat şi s-au răsturnat. Iar în Brăila, o tornadă puternică a luat pe sus acoperişul unei case. De astăzi, revine canicula şi sunt anunţate temperaturi de 41 de grade, la umbră

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 03.08.2023, 18:06

Vezi și

Furtunile de cod portocaliu au făcut prăpăd ieri în Buzău. Grindina a acoperit DN2, iar o autoutilitară şi un camion au derapat şi s-au răsturnat. Unul dintre şoferi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Fenomen extrem în România

Surprinşi de furtună în tren, mai mulţi călătorii au tras o sperietură soră cu moartea. rafalele de vânt au fost atât de violente încât au adus valuri de apă în compartimente.

În Brăila, s-a format o tornadă puternică care a smuls acoperişul unei case. Vântul a suflat cu viteze ce au ajuns şi la 70-75 km/h. Ploaia torenţială a paralizat oraşul. Rigolele nu au mai făcut faţă, iar şoferii au înaintat cu greu. Mai mulţi copaci au căzut peste maşini, iar umbreluţele care colorau centrul oraşului au fost distruse.

Pe acelaşi subiect

Furtunile au creat probleme şi în judeţele Braşov, Prahova, Tulcea şi Brăila, toate aflate sub cod portocaliu de ploi torenţiale, vijelii puternice, grindină şi descărcări electrice. Într-o oră a plouat cât pentru jumătate de lună. Oamenii au primit mesaje RO-Alert în care erau sfătuiţi să nu iasă din case sau să caute un adăpost.

Claudiu Loghin - reporter Observator: Suntem pe drumul naţional 1A, în zona Pasului Bratocea, între judeţul Prahova şi judeţul Braşov. Aşa arată urmările câtorva zeci de minute de ploaie abundentă cu grindină, boabe de gheaţă cu diametrul de 1 cm - 1 cm jumătate adunate în acest loc, într-o cantitate foarte mare. 

Furtunile puternice vor fi urmate de un nou val de caniculă ce va afecta mai întâi sudul, dar se va întinde până sâmbătă peste toată ţara. De azi, temperaturile vor atinge 40.41 de grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Vremea » România lovită de un fenomen extrem: O tornadă puternică a luat pe sus acoperișul unei case din Brăila. Vântul a suflat cu viteze ce au ajuns şi la 70-75 km/h