Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video România, sub avertizare de ploi şi vânt. Zonele lovite de valul de frig săptămâna viitoare

Vremea s-a schimbat radical. Într-o singură zi am trecut de la vară la toamnă! În 24 de ore, temperaturile au scăzut cu 15 grade în cea mai mare parte din ţară. 14 judeţe sunt sub cod galben de furtuni. În Constanţa, ploaia torenţială a surpat un mal de pe un şantier. Săptămâna viitoare valul de frig se mută spre vest, iar la munte e posibil chiar să ningă. 

de Andreea Filip

la 12.10.2024 , 19:27

La Constanţa, ploaia puternică a surpat un mal de pământ de pe un şantier din oraş, iar un utilaj a căzut în craterul format. Un sfert din ţară este sub o avertizare de ploi şi vânt.

Prima zi de weekend a venit cu vreme capricioasă. Până la ora 21 suntem sub cod galben de vânt care va sufla la rafală cu 55 de km/h. Vizate sunt 14 judeţe din Moldova şi Dobrogea. 

Locul unde castanii au înflorit de două ori

Vezi și

Dacă ieri erau 26 de grade la Constanţa, astăzi au fost doar 16. Cei care au ieşit din case, au avut umbrela ca accesoriu obligatoriu. Vremea s-a schimbat radical peste tot. Temperaturile au scăzut cu 15 grade în aproape toată ţara. În Călărași, ieri erau 29 de grade, iar azi doar 14. Diferenţe mari au fost şi în Giurgiu, Feteşti, Brăila. În Buzău, castanii au înflorit a doua oară. "El a găsit temperaturile pe care trebuie să le aibă în primăvară şi chiar în vară, atunci când trebuie să inflorească. El a fost păcălit", explică Costel Vânătoru, director BRGV Buzău.

Pe acelaşi subiect

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

În Bucureşti, astăzi au fost doar 16 grade Celsius, iar cerul a fost acoperit de nori toată ziua. De săptămâna viitoare, valul de frig se mută în vestul şi nordul ţării, iar la munte ar putea ninge. 

"Dacă e să vorbim din perspectiva ploilor în perioada următoare, acestea îşi vor face din nou apariţia din seara de luni spre marţi în regiunile nordice, iar cumva, la jumătatea săptămânii, ploi o să mai avem în nordul teritoriului, ulterior şi în restul teritoriului"Diana Girgiu, meteorolog ANM.

În sud-est vremea se va încălzi uşor în următoarele zile . 

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Vi s-a cerut vreodată şpagă în spitale?
Observator » Vremea » România, sub avertizare de ploi şi vânt. Zonele lovite de valul de frig săptămâna viitoare