Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto 14 județe au intrat sub avertizare cod galben de vreme severă. ANM anunță răcire, ploi și vânt în toată țara

În acest weekend, vremea se răcește în majoritatea zonelor. Astăzi, de la ora 6.00, a intrat în vigoare un cod galben de vânt, care vizează 14 județe din sudul şi sud-estul ţării. Această avertizare, dar și o informare de ploi sunt valabile până la noapte.  

de Redactia Observator

la 12.10.2024 , 08:45

Din această dimineață până la noapte, în 14 județe este valabilă o avertizare cod galben de vreme severă. Alerta meteo anunţă intensificări ale vântului şi este valabilă în intervalul 12 octombrie, ora 06 – 12 octombrie, ora 21. Potrivit ANM, pe parcursul zilei de sâmbătă (12 octombrie), în Moldova, estul și nord-estul Munteniei precum și în Dobrogea.

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

Sunt vizate total sau parțial județele Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

Articolul continuă după reclamă

Răcire, ploi şi vânt în toată ţara

Pe acelaşi subiect

De asemenea, tot până la ora 21.00, este valabilă o informare de ploi și vânt în toată țara. Pe parcursul zilei de sâmbătă, în sudul și sud-estul țării vor fi averse și pe arii restrânse descărcări electrice.  Cantitățile de apă vor fi de 10...15 l/mp și izolat vor depăși 25 l/mp. Vântul va avea intensificări în regiunile estice și pe alocuri în cele sud-vestice, cu viteze în general de 40...50 km/h.

Vremea 12 octombrie în țară

Vremea se va rãci, local semnificativ în sudul, estul şi parţial în centrul ţãrii, unde mai ales pe parcursul zilei cerul va avea înnorãri. Va ploua şi sub formã de aversã, pe arii relativ extinse în Dobrogea, Muntenia şi estul Olteniei (unde izolat cantitãţile de apã vor fi de 10...15 l/mp), dar pe alocuri şi slab cantitativ în Transilvania şi Moldova. În restul zonelor, cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri ziua în regiunile estice şi în cele sud-vestice cu viteze de 40...45 km/h, iar în Moldova, estul şi nord-estul Munteniei şi în Dobrogea vor fi rafale în general de 50...55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade, iar cele minime în general între 3 şi 10 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţã, iar spre sfârşitul intervalului izolat în centru şi nord-est vor fi condiţii de brumã. Presiunea atmosferică va fi usor variabilã în vestul ţãrii, iar în rest va fi în creştere.

Vremea la munte

Vremea se va rãci, local semnificativ în masivele sudice şi estice. Cerul va fi temporar noros, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curburã local va ploua, îndeosebi pe parcursul zilei. În restul zonei montane, ploi slabe se vor semnala doar izolat şi trecãtor. Vântul va sufla slab şi moderat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi s-a cerut vreodată şpagă în spitale?
Observator » Vremea » 14 județe au intrat sub avertizare cod galben de vreme severă. ANM anunță răcire, ploi și vânt în toată țara