Antena Meniu Search
x

Galerie foto Șapte județe intră de la ora 12.00 sub cod galben de vreme severă. Ploi torențiale, grindină și vijelii până diseară

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri dimineață, noi avertizări cod galben de vreme severă. Astfel, de la ora 12.00, până diseară, este valabilă o alertă de ploi torențiale, grindină și vijelii în șapte județe. De asemenea, astăzi și mâine sunt în vigoare o informare meteo, dar și o alertă cod galben de caniculă și disconfort termic, inclusiv în București.

de Redactia Observator

la 02.08.2023, 10:13

Codul galben de furtuni va fi în vigoare în intervalul 2 august, ora 12:00 – 2 august, ora 20.00. 

În intervalul menționat, local în Dobrogea, nordul și în estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55...75 km/h), vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Potrivit ANM, manifestări de instabilitate amosferică vor fi izolat și în restul Munteniei, al Moldovei și în sud-estul Transilvaniei.

Harta județelor afectate de codul galben de furtuni

meteoromania.ro

Informare meteo de caniculă

Pe acelaşi subiect

Interval de valabilitate: 02 august

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat, caniculă

În Câmpia Română, Lunca Dunării și Podișul Dobrogei, disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, iar pe alocuri va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade Celsius.

Val de căldură și disconfort termic ridicat în jumătate de țară

Joi, valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și sud-estul țării, unde va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 25 de grade. Vineri, valul de căldură se va extinde și intensifica în toată țara.

Harta județelor afectate de codul galben de caniculă

meteoromania.ro

Prognoză meteo specială în Capitală

INTERVALUL 02.08.2023 ORA 12:00 - 03.08.2023 ORA 09:00

Vremea va fi călduroasă, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când va crește probabilitatea pentru intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice și averse. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 17...20 de grade Celsius.

INTERVALUL 03.08.2023 ORA 09:00 - 04.08.2023 ORA 10:00

Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 36...37 de grade Celsius, iar cea minimă de 19...22 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin și vântul în general slab.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Șapte județe intră de la ora 12.00 sub cod galben de vreme severă. Ploi torențiale, grindină și vijelii până diseară