Antena Meniu Search
x

Video "Nu pot să cred aşa ceva!" Potop în Tulcea, după o ploaie torențială de jumătate de oră. Mașini luate de ape pe străzi, a fost emis mesaj RO-Alert

Şi ieri furtuni puternice s-au abătut peste ţară. Ploaia a făcut prăpad la Tulcea. În oraşul de pe malul Dunării au căzut şi 40 de litri pe metrul pătrat. Maşinile au început pur şi simplu să plutească pe străzile transformate în râuri. A fost emis și un mesaj RO-Alert pe raza municipiului, pentru a avertiza populaţia să se adăpostească din calea prăpădului.

de Redactia Observator

la 01.08.2023, 13:41

Vezi și

A plouat de-a rupt pământul în Tulcea şi, în doar câteva zeci de minute, străzile s-au transformat în adevărate râuri, iar maşinile locuitorilor au fost luate de ape. 

Nu pot să cred aşa ceva! 

Într-un minut vine peste noi! Intră apa în hotel!

Au căzut peste 40 de litri pe metru pătrat. Mai mulţi oameni surprinşi de viitura puternică au rămas blocaţi în maşini şi au avut nevoie de ajutorul unui echipaj de pompieri. 

Pe acelaşi subiect

Daniel Năstase, purtător de cuvânt ISU Tulcea: A intervenit pentru evacuarea a trei persoane aflate într-un autoturism, suprins de o viitură pe o stradă din municipiul Tulcea. Acestea au fost scoase din autoturism şi transportate într-un loc mai înalt.

Echipajele au intervenit şi cu motopompe pentru a scoate apa din mai multe gospodării. 

Precipitaţiile căzute în Tulcea au cumulat 40 de litri pe metrul pătrat. Mult prea mult pentru sistemul de canalizare al oraşului care, deşi a fost reabilitat de către autorităţi, nu reuseşte să facă față, mai ales când cantităţile de precipitaţii sunt mai mari şi cad într-un timp foarte scurt.

Furtunile vor lovi România şi zilele următoare

Prăpăd a fost şi în Brăila, unde 13 străzi au fost inundate, iar maşinile au circulat cu dificultate. Sub cod portocaliu de vreme severă a fost şi judeţul Harghita.

Din cauza vijeliei mai multe localități au rămas fără curent electric. 

Simona Căpşună, meteorolog Observator: Masele de aer de origine polară sau oceanică ce au adus vreme răcoroasă în toate zonele ţării vor fi înlocuite brusc de cele de origine africană care vor aduce temperaturi extrem de ridicate şi vice-versa. Practic, până la finalul acestei săptămâni vom avea parte de astfel de schimbări.

Furtunile vor traversa ţara şi zilele următoare.

Miercuri, un nou val de ploi va uda vestul şi se va muta treptat în celelalte regiuni. Abia de joi vremea dă semne că se linişteşte în mare parte din ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » "Nu pot să cred aşa ceva!" Potop în Tulcea, după o ploaie torențială de jumătate de oră. Mașini luate de ape pe străzi, a fost emis mesaj RO-Alert