Antena Meniu Search
x

Video "Vai de mine!". Furtunile au făcut prăpăd în țară. După o oră de ploaie, zeci de curți și străzi au ajuns sub ape. Zonele afectate

Vremea schimbătoare ne-a adus trei anotimpuri în doar câteva zile. De la vară cu temperaturi extreme am trecut la frig de toamnă târzie. Iar de la atmosfera de primăvară, cu ploi abundente, vom ajunge din nou la caniculă. Curenţii care vin din Africa şi de la Polul Nord, unul după celălălalt, sunt de vină pentru că nu mai înţelegem nimic din vremea asta. 

de Redactia Observator

la 31.07.2023, 20:00

Vezi și

Codul roşu a adus la Deva o ploaie năpraznică. După o oră, străzi şi curţi erau sub ape. În câteva minute, mai multe şosele din Deva au devenit impracticabile.

Femeie: Vai de mine!

Bărbat: Aşa nu a fost la Deva niciodată! Sunt blocat cu maşina de aproape o oră şi jumătate. Nu am putut să merg nici spre Hunedoara, nu am putut să merg nici încolo, pe partea asta. Acum stăm să se retragă apa.

Atât de mult a plouat, încât apele nu se retrăseseră nici la o oră după ce se terminase ploaia.

Pe acelaşi subiect

Bărbat: Toată apa mergea pe stradă! Se văd bolovanii.

Meteorologii au emis peste 20 de coduri roşii şi portocalii de vreme rea în 24 de ore

O astfel de avertizare a adus furtuni violente şi în Maramureş. Nori negri au anunţat potopul, iar localnicii au fost avertizaţi prin mesaje Ro-Alert să intre la adăpost.

Şi în Capitală vremea s-a schimbat brusc. După canicula de ieri, azi-noapte a plouat aproape cinci ore, iar temperaturile au scăzut mult.

În Brăila, oraş aflat sub avertizare cod galben până în această seară, a plouat toată ziua. 13 străzi au fost acoperite de apă.

Simona Căpşună, meteorolog Observator: Masele de aer de origine polară sau oceanică ce au adus vreme răcoroasă în toate zonele ţării vor fi înlocuite brusc de cele de origine africană care vor aduce temperaturi extrem de ridicate şi vice-versa. Practic, până la finalul acestei săptămâni vom avea parte de astfel de schimbări.

Furtunile vor traversa ţara şi zilele următoare. La noapte, ploile vor ajunge în estul extrem al ţării şi vor lăsa cantităţi mari de apă în Dobrogea. De miercuri, un nou val de ploi va uda vestul şi se va muta treptat în celelalte regiuni. Abia de joi vremea dă semne că se linişteşte în mare parte din ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Vremea » "Vai de mine!". Furtunile au făcut prăpăd în țară. După o oră de ploaie, zeci de curți și străzi au ajuns sub ape. Zonele afectate