Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Şase judeţe intră în câteva ore sub avertizare de ploi torenţiale şi vijelii. Canicula se extinde şi se intensifică

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări meteo de caniculă, dar și de instabilitate atmosferică. Astfel, din această seară până mâine dimineață, șase județe vor fi lovite de ploi torențiale și vijelii, astfel de fenomene începând cu orele după-amiezii, local în zonele montane și pe  arii restrânse în centru, sud și est.

de Redactia Observator

la 26.08.2024 , 10:14

ANM anunţă furtuni în mai multe judeţe, din această seară.

Cod galben de ploi şi vijelii 

Interval de valabilitate: 26 august, ora 18 – 27 august, ora 10

Articolul continuă după reclamă

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

Pe acelaşi subiect

În intervalul menționat, local în zona Carpaților Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. 

Potrivit prognozei ANM, astfel de fenomene vor fi începând cu orele după-amiezii, local în zonele montane și pe arii restrânse în centru, sud și est.

Canicula se extinde şi se intensifică

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 august

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat

Valul de căldură va persista și va continua să se extindă. În centrul Transilvaniei, vestul Moldovei, nordul Olteniei și al Munteniei și în Dobrogea continentală va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 26 august

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

Zone afectate: județele Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Ilfov și municipiul București, Galați, Vrancea, Vaslui, Iași, Botoșani.

Valul de căldură va persista pentru a paisprezecea zi consecutiv. În județele Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Ilfov și municipiul București, Galați, Vrancea, Vaslui, Iași și Botoșani va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 19 și 23 de grade și local vor caracteriza o noapte tropicală.

Cod galben de caniculă şi marţi. Zonele afectate

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 august

Valul de căldură va persista în nordul Banatului, sudul Crișanei și al Olteniei și în sud-vestul și centrul Munteniei, unde local va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi în general de 34...35 de grade. Pe parcursul zilei de marți, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului în zonele de deal și de munte și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Vremea » Şase judeţe intră în câteva ore sub avertizare de ploi torenţiale şi vijelii. Canicula se extinde şi se intensifică