Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto 38 de județe și Capitala, sub avertizări cod galben și portocaliu de vreme extremă. Canicula se extinde luni în aproape toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit avertizările cod galben şi portocaliu de caniculă. Luni, valul de căldură extremă se extinde în aproape toată ţara.

de Redactia Observator

la 25.08.2024 , 10:42

Canicula persistă duminică, iar luni zonele aflate sub avertizare cod portocaliu se extind, fiind vizată în continuare Capitala, anunţă duminică meteorologii.

De marţi, valul de căldură se va restrânge, iar instabilitatea atmosferică se va accentua.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic

Articolul continuă după reclamă

Meteorologii au emis avertizare cod galben valabilă duminică. Astfel, valul de căldură va persista și va continua să se extindă. În Maramureș, nordul și centrul Crișanei, jumătatea de vest a Transilvaniei, nordul Olteniei și al Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade.

Pe acelaşi subiect

Tot pentru duminică a fost emisă avertizare cod portocaliu. Valul de căldură va persista pentru a treisprezecea zi consecutiv. În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Ilfov și municipiul București, va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 19 și 23 de grade și local vor caracteriza o noapte tropicală.

Luni, valul de căldură va persista și va continua să se extindă

Luni valul de căldură va persista și va continua să se extindă. În Maramureș, jumătatea de vest a Transilvaniei, vestul Moldovei, nordul Olteniei și al Munteniei și în Dobrogea continentală va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade. În zilele următoare valul de căldură se va restrânge, iar instabilitatea atmosferică se va accentua.

ANM a emis o avertizare cod portocaliu pentru luni. Valul de căldură va persista pentru a paisprezecea zi consecutiv. În județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Ilfov și municipiul București, Galați, Vrancea, Vaslui, Iași și Botoșani va fi caniculă.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 19 și 23 de grade și local vor caracteriza o noapte tropicală.

Capitala, sub cod portocaliu de caniculă

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală, valabilă până marți dimineață. Valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și condiții pentru averse slabe, luni după-amiaza, când și vântul va deveni în general moderat. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cele minime vor fi de 17...20 de grade.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Vremea » 38 de județe și Capitala, sub avertizări cod galben și portocaliu de vreme extremă. Canicula se extinde luni în aproape toată țara