Antena Meniu Search
x

Video Septembrie vine cu ploi şi temperaturi mai scăzute ca în anii trecuţi. Valul de aer rece din nordul Europei a ajuns şi peste România

E ultima zi de vară din calendar, însă se simte deja toamna. Una autentică, ce aduce vreme răcoroasă şi multe ploi, vreme de care ne-am cam dezobişnuit. În anii trecuţi, era cu 10 grade mai cald şi încă ne făceam planuri de mers la plajă. Din a doua jumătate a lunii, temperaturile mai cresc şi va fi mai frumos afară.

de Redactia Observator

la 31.08.2021, 20:03

Vezi și

De miercuri şi până spre finalul săptămânii vom avea parte de nopţi şi dimineţi reci în toată ţara. 

Elena Mateescu, director ANM: Minimele pe parcursul următoarelor dimineți, mai ales în depresiunile din estul Transilvaniei, vor fi ușor mai coborâte pentru această perioadă, cel mult 3-6 grade Celsius. În restul țării, inclusiv în zona Capitalei, ne așteptăm să înregistrăm dimineți ușor mai reci, 10-15 grade Celsius.

Ploi torenţiale în zece judeţe din ţară

Nu ne pregătim doar hainele groase, ci şi umbrelele. Încheiem această vară aşa cum am început-o, sub cod galben de ploi şi temperaturi scăzute. Până mâine dimineaţă va ploua torenţial în zece judeţe din nord-vest, printre care Satu Mare, Maramureş şi Sălaj. 

În mod normal, ar fi trebuit să fie cu 10 grade mai cald, însă valul de aer rece din nordul Europei a ajuns şi peste România. Aşa că nu este exclus ca în această perioadă, la peste 2000 de metri, să vedem și primii fulgi de zăpadă. Nici pe litoral nu e mai bine. Vântul se va intensifica și va agita apa mării, iar rafalele vor depăși 50 km pe oră.  Meteorologii au însă şi veşti bune. Din a doua parte a lunii septembrie, temperaturile încep să crească şi vor depăşi chiar şi 25 de grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Septembrie vine cu ploi şi temperaturi mai scăzute ca în anii trecuţi. Valul de aer rece din nordul Europei a ajuns şi peste România