Antena Meniu Search
x

Fenomen meteo foarte rar la Smeeni. O ninsoare cu tunete şi fulgere s-a abătut asupra comunei (Video)

Un fenomen meteo foarte rar a avut loc la Smeeni, în judeţul Buzău. O furtună de zăpadă cu fulgere şi tunete s-a abătut asupra comunei, fenomenul purtând numele de "Thundersnow".

Un fenomen meteo foarte rar a avut loc la Smeeni, în judeţul Buzău.

O furtună de zăpadă cu fulgere şi tunete s-a abătut asupra comunei, fenomenul purtând numele de "Thundersnow".

De obicei, ninsorile nu sunt însoţite de tunete şi fulgere, din cauza condiţiilor atmosferice greu de îndeplinit pentru manifestarea unui astfel de fenomen.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fenomenul denumit de specialişti "Thundersnow", este un tip neobișnuit de furtună cu zăpadă care cade ca precipitaţie primară în loc de ploaie.

De obicei, fenomenul se manifestă în regiuni cu mișcare de aer puternică ascendentă, în sectorul rece al unui ciclon extratropical. Din punct de vedere termodinamic, nu este diferit de orice alt tip de furtună, însă partea de sus a norului cumulonimbus este de obicei destul de scăzută.

Pe lângă zăpadă, în timpul unei astfel de furtuni se poate semnala şi grindină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Vremea » Fenomen meteo foarte rar la Smeeni. O ninsoare cu tunete şi fulgere s-a abătut asupra comunei (Video)