Antena Meniu Search
x

Video Temperaturi de iarnă la începutul toamnei. Meteorolog: "În această dimineaţă, am măsurat cea mai scăzută temperatură din acastă lună şi prevestitor al sezonului rece"

Este clar, vremea a schimbat foaia brusc. Dar haideţi să vedem acum cum primesc românii schimbările bruşte de temperatură. La Miercurea Ciuc, nici nu mai vorbim de toamnă, e aproape iarnă. Doar 2 grade au arătat termometrele, spre surprinderea locuitorilor care au scos deja gecile groase din dulap. Ceaţă şi frig de crapă pietrele au găsit şi turiştii care au urcat la Bâlea Lac, în Sibiu.

de Andrei Naiţă

la 03.09.2021, 16:26

Vezi și

Lacul de smarald şi cabana de la Bâlea Lac, atât de căutate pentru cele mai frumoase fotografii, au fost învăluite în ceaţă, în această dimineaţă. Vremea rea i-a luat prin suprindere pe turiştii dornici de... poza perfectă. 

Reporter-turişti: - Am venit nepregătiţi

- E de pantaloni scurţi? 

- Nu e, nu e, nu ştiu ce mi-a trecut mie prin cap.

Pe acelaşi subiect

- Ce v-ar fi fost de ajutor?

- Nişte pantaloni de schi, cred. 

- Miroase a iarnă aici? 

- Da! Ne pregătim deja de iarnă.

Toamnă la extreme

Teoretic, abia a început toamna. Dar vremea a schimbat foaia. 

- Mie mi e mai rece că vin de la mare şi am trecut la extreme. Trei grade. 

- Pe munte când mergi trebuie să ai, în primul rând, bocanci. Dacă ai bocanci, un pantalon mai merge. Un polar, o geacă, spun două turiste

De o geacă groasă au avut nevoie, astăzi, şi locuitorii din Miercurea Ciuc.

Nagy Istvan  - meteorolog: În această dimineaţă, am măsurat o minimă termică de 2,3 grade celsius, cea mai scăzută temperatură din acastă lună şi prevestitor al sezonului rece.

Totuşi, oamenii de aici sunt obişnuiţi cu diferenţele mari de temperatură.

"E plăcut. E un aer curat şi respirabil. 

"Trebuie să ne obişnuim, că aici e zonă de munte. Şi o să mai vină şi căldurile din nou, că nu o să vină iarna de acum", spun localnicii

Vara revine la mijlocul primei luni din toamnă. Meteorologii spun că în a doua şi a treia săptămână din septembrie vom avea iar temperaturi şi de peste 30 de grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Temperaturi de iarnă la începutul toamnei. Meteorolog: "În această dimineaţă, am măsurat cea mai scăzută temperatură din acastă lună şi prevestitor al sezonului rece"