Antena Meniu Search
x

Video Temperaturi record de 1 Decembrie 2023. Vremea va fi neobişnuit de caldă de Ziua Naţională 

Vine primăvara de 1 decembrie. Vom avea temperaturi chiar şi de 20 de grade de Ziua Naţională. La mare, vremea frumoasă a scos de azi turiştii la plimbare pe faleză. Iar în Port, s-au cuibărit sute de lebede. Este efectul căldurii nefireşti, spun specialiştii, care au decretat că la nivel mondial, anul 2023 a depăşit toate recordurile şi a ajuns cel mai cald din istorie. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 30.11.2023, 21:14

Vezi și

Vine iarna în calendar, însă în termometre temperaturile cresc nefiresc de mult. 

Femeie: Nu ştim cum să ne îmbrăcăm de la o zi la alta. Nu e normal să fie aşa cald dar ne bucurăm, ieşim la o plimbare.

Vremea de 1 Decembrie 2023. Unde va fi cel mai cald

De Ziua Naţională, va fi cald în toată ţara. Vor fi 20 de grade la Reşiţa şi Oraviţa, 19 în Timişoara şi 18 la Constanţa. Şi Capitala este cuprinsă de acest val de aer cald, cu temperaturi de 15 - 16 grade.

Pe acelaşi subiect

Andreea Petrescu, reporter Observator: Astăzi am avut vreme de iarnă în Bucureşti, cu minus 3 grade în zorii zilei şi nu mai mult de 7 grade după amiază. Sâmbătă însă putem să renunţăm la mănuşi şi fulare pentru că vom avea parte de o zi de primăvară adevărată cu temperaturi de până la 20 de grade Celsius.

Temperaturi record în Constanţa, Călăraşi şi Tulcea

Recorduri de temperatură, cu 10 grade peste normalul perioadei, se vor înregistra în weekend la Constanţa, Călăraşi şi Tulcea.

Mihai Huştiu, meteorolog ANM: Am mai avut temepraturi de 14 grade în Capitală în 2015, dar şi mai cald a fost prin 2008-2009 când în judeţele din partea de vest, în BIhor şi Arad au fost temperaturi de 19 grade, acum s-ar putea să avem chiar şi 20 de grade. Înseamnă că ar fi cea mai caldă zi din ultimii 15 ani.

La mare, vremea a scos turiştii la plimbare pe faleză. Portul Constanţa a devenit port pentru sute de lebede. Păsările nu se mai sfiesc nici măcar de nave. Imaginile superbe şi neobişnuite ne-au fost trimise pe Fii Observator. 

Adrian Bîlbă, biolog: S-au adăpostit în primul rând de furtună şi apoi este şi o sursă de hrană pe timpul iernii. S-au obişnuit lebedele, nu mai migrează până în sud la Cairo sau în sudul Greciei, le vezi în portul Constanţa unde găsesc hrană pe timpul iernii. 

Deşi va fi cald, în vestul planurile de vacanţă pot fi date peste cap de ploi. O avertizare meteo de cod portocaliu va fi valabilă până mâine seară. La munte, ninsorile se transformă în ploi şi există risc de inundaţii şi viituri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Vremea » Temperaturi record de 1 Decembrie 2023. Vremea va fi neobişnuit de caldă de Ziua Naţională