Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 1 decembrie 2023. Va fi neobișuit de cald în toată țara. Temperaturi maxime de 20 de grade Celsius

Vremea de mâine în România. În intervalul 30 noiembrie - 1 decembrie 2023 valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, mai mult noros la munte, în vestul, nordul şi centrul ţării. Se vor semnala precipitaţii mixte în zonele montane şi predominant ploi în rest. Izolat cantităţile de apă vor fi însemnate (peste 15...20 l/mp). Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane (rafale de 70...80 km/h), iar la intensităţi mai mici şi pe arii restrânse în vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 10 grade.

de Redactia Observator

la 30.11.2023, 15:36

Vremea se va încălzi semnificativ faţă de zilele precedente, astfel încât în cea mai mare parte a ţării valorile termice se vor situa în general cu 8...10 grade peste mediile multianuale specifice începutului de decembrie. Temperaturile maxime vor fi de la 4 grade în extremitatea de nord a Moldovei, până spre 19...20 de grade în sudul Banatului, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 şi 12 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi mai mult noros şi va continua să plouă pe arii extinse în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi la munte, iar noaptea aria ploilor va fi în restrângere spre extremitatea de nord.

În nordul Crişanei şi al Transilvaniei se vor acumula cantităţi de apă în general de 20...25 l/mp, iar în Maramureş, în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, de peste 40 l/mp. La peste 1800 m, în masivele montane din nordul ţării, trecător mai pot fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, se va forma ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, unde vor fi rafale de peste 80...100 km/h, temporar în regiunile vestice, în general cu viteze de 55...60 km/h, iar pe arii restrânse şi în cele centrale şi sud-estice.

Prognoza meteo București vineri 1 decembrie 2023

Vremea va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar minima va fi de 2...5 grade.

Pe acelaşi subiect

Vremea de mâine la munte

Vremea se va încălzi semnificativ faţă de zilele precedente. Pe parcursul zilei cerul va fi  noros şi va continua să plouă în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde se vor acumula cantităţi de apă de peste 40 l/mp, iar seara şi noaptea aria ploilor va fi în restrângere. La peste 1800 m, în masivele montane din nordul ţării, trecător mai pot fi precipitaţii mixte.

În restul zonei montane cerul va fi temporar noros, iar ploi locale se vor semnala la începutul intervalului. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari pe creste, unde vor fi rafale de peste 80...100 km/h.

Cum va fi vremea în Europa

În sud-estul continentului, vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil, însă în rest vor fi înnorări şi precipitaţii, mai frecvente în ţările central-europene. În nordul Italiei şi în Slovenia vor fi ploi intense şi se vor acumula (în interval de 24 de ore) peste 60...80 l/mp, va ninge în Munţii Alpi, iar în Elveţia, Austria, sudul Germaniei şi al Poloniei, Cehia, Slovacia şi Ucraina vor fi precipitaţii mixte (ce vor favoriza formarea de polei) în transformare rapidă în ninsori, ce vor fi pe alocuri mai abundente, cu depunere de strat de zăpadă consistent.

Precipitaţii cel mult moderate vor fi local şi în Spania (sub formă de ploaie), în Franţa şi Ungaria (predominant ploi), precum şi în nordul continentului unde pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va fi foarte intens în bazinul Mării Mediterane, în Italia şi Croaţia, în Golful Biscaya, inclusiv zona litorală a Franţei şi local în bazinul Mării Negre şi al Mării Baltice. Regimul termic va fi caracterizat de temperaturi mult mai ridicate decât cele normale pentru prima zi de decembrie în sudul, sud-estul şi partea central-sud-estică a continentului, iar în nord-vest şi în zonele central-nordice vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 1 decembrie 2023. Va fi neobișuit de cald în toată țara. Temperaturi maxime de 20 de grade Celsius