Antena Meniu Search
x

Video Sute de oameni au urcat pe ger şi zăpadă la Sfinx, în Bucegi, să vadă "miracolul piramidei soarelui". Pe drum, unii au fost la un pas de moarte

Turiştii care au ţinut morţiş să participe la Ziua Sfinxului, din Bucegi, au avut de trecut o grea încercare. Imaginile au fost surprinse ieri. Pe o vreme crâncenă, cu ger şi viscol, câteva sute de oameni au urcat pe jos, spre Sfinx, mânaţi de credinţa că în fiecare an, pe 28 noiembrie, acolo există o energie specială, care ar da naştere unor trăiri unice. Problema este că pentru asta, turiştii şi-au pus viaţa în pericol. Trei bucureşteni, de pildă, s-au rătăcit pe Platoul Bucegi, din cauza ceţii şi ninsorii puternice. Au fost găsiţi, în cele din urmă, de salvamontişti. Aveau hipotermie. Din fericire, au fost duşi la o cabană din zonă, iar acum sunt în siguranţă. Meteorologii spun că în zonă a nins mult în ultimele zile. La altitudini de peste 1.800 de metri, stratul de zăpadă trece de 50 de centimetri.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 29.11.2023, 17:06

Vezi și

Salvamont Buşteni a anunţat, marţi seară, că sute de oameni au urcat să vadă Sfinx-ul, în ciuda vremii, chiar dacă şi-au pus viaţa în pericol. Trei turişti care s-au rătăcit au fost găsiţi în hipotermie şi duşi în siguranţă la o cabană.

Sute de oameni, la Sfinx, în Bucegi

”Sfinx-ul din Bucegi a fost şi astăzi vizitat de sute de oameni. Se pare că nici măcar viscolul nu a reuşit să-i oprească, chiar dacă pe o astfel de vreme şi-au pus viaţa în pericol”, au transmis, marţi seară, salvamontiştii din Bucegi, publicând pe Facebook imagini care arată condiţiile meteo din zonă.

Salvamontiştii anunţă că trei turişti din Bucureşti au fost la un pas să-şi piardă viaţa, după ce s-au rătăcit pe Platoul Bucegi. ”Aceştia au fost găşiţi în ultimul moment cu hipotermie şi duşi de urgenţă la Baza de Salvare Montană Baba Mare. Mâine, în funcţie de starea lor şi de condiţiile meteo, se va încerca coborârea lor de pe munte”, au mai transmis marţi salvamontiştii.

Pe acelaşi subiect

Ger şi strat de zăpadă de 50 cm la munte

În zonele montane a nins mult în ultimele zile. Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă este mai consistent la altitudini de peste 1800 m pe rama nordică a Carpaţilor Meridionali, unde depăşeşte local 50 cm.

”Zăpada căzută este de tip pulver, uşoară şi fără coeziune. În zonele adăpostite se întâlnesc depozite mai mari de zăpadă şi troiene. Pe creste se întâlnesc plăci de vânt”, a transmis ANM.

"Miracolul piramidei soarelui" de la Sfinx, pe 28 noiembrie

Anual, sute de oameni urcă pe munte pentru a asista la "miracolul piramidei soarelui", fenomen care are loc în 28 noiembrie, ocazie cu care unii dintre ei se rătăcesc fie din cauza vremii, fie din cauza faptului că nu sunt echipaţi corespunzător.

Conform unora dintre participanţi, în fiecare an la această dată razele soarelui formează la apus o piramidă în jurul Sfinxului din Bucegi, cei care urcă în această zi încărcându-se de energie de la piramida energetică formată în jurul pietrei sculptate de vânt.

În urmă cu şase ani, la aceeaşi dată, peste o sută de turişti au rămas blocaţi pe platoul Bucegi, în zona Sfinxului. Anul trecut, salvamontiştii au intervenit pentru recuperarea a doi turişti care au urcat pe munte, spre Sfinx, însă, nefiind echipaţi corespunzător, nu au mai putut coborî în siguranţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Evenimente » Sute de oameni au urcat pe ger şi zăpadă la Sfinx, în Bucegi, să vadă "miracolul piramidei soarelui". Pe drum, unii au fost la un pas de moarte