Antena Meniu Search
x

Video Temperaturi record în cea mai rece noapte din această toamnă. La ce să ne aşteptăm în următoarea perioadă

A fost cea mai friguroasă noapte din această toamnă. În aproape toate zonele montane, temperaturile au scăzut sub pragul de îngheţ, iar în Capitală, la prima oră a dimineţii, s-a înregistrat un singur grad Celsius. Valul polar trece rapid, iar spre sfârşitul săptămânii vom avea din nou chiar 30 de grade.

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 20:36

Vezi și

La ora 7, valorile erau în mare parte din ţară negative. Au fost minus şapte grade Celsius la Obârşia Lotrului, minus 5 la Întorsura Buzăului şi doar un grad în Bucureşti.

Temperaturi record la Miercurea Ciuc

Cel mai rece a fost la Miercurea Ciuc - aproape minus opt grade Celsius. Chiar dacă sunt obişnuiţi cu frigul, până şi localnicii au fost luaţi prin surprindere de toamna care seamănă mai mult a iarnă.

Localnic: La noi urma de la 1 noimebrie, mai încolo frigurile, şi au venit mai repede cu vreo două săptămâni chiar.

Pe acelaşi subiect

Localnic:  E foarte frig. A venit devreme, suntem obişnuiţi, dar totuşi a venit mai devreme.

Localnic: Prea devreme, dar musai să acceptăm, ne îmbrăcăm. În zona asta, Miercurea Ciuc, Gheorgheni aşa e mereu, dar pâmă acum nu a fost aşa de repede, în octombrie.

Bruma a acoperit instrumentele de la staţia meteo dar şi plantele încă înflorite.

Prima ninsoare din an a făcut şoferi să-şi schimbe cauciucurile

Prima ninsoare din aceste zile a adus un strat consistent de zăpadă pe Transfăgărăşan. Drumarii au folosit trei tone de sare că să mai topească din gheţa de pe şosea. Pe unele porţiuni, însă, încă e pericol pentru şoferi. De altfel, în multe locuri din ţară, conducătorii auto s-au grăbit să schimbe anvelopele.

Ioan Cazacu, reprezentant service auto: De luni am început cu programări. Cei care sunt în caiet au fost. Au mai fost şi alţii pe care nu i-am trecut pentru că e la liber. Astazi sunt programaţi cam 15, dar mai luăm şi pe lângă. Faţă de anul trecut, au venit mai repede? Da, au venit mai repede.

Bărbat: Am venit să schimbăm cauciucurile, că mâine plecăm la munte. În momente de-astea schimbăm, mai ales că a şi nins la Suceava ş ne pregătim. Sare şi o lopată avem nevoie, mai ales în zona noastră. Anul ăsta se schimbăm cam des vremea. La noi ca-n Anglia.

Ce temperaturi sunt anunţate în următoarele zile

În următoarele zile vremea se va încălzi. În weekend termometrele vor arăta 31 de grade Celsius în sudul ţării, inclusiv în Bucureşti.

Pe timpul nopţii însă vor fi valori mult mai scăzute, ca de mijloc de octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Temperaturi record în cea mai rece noapte din această toamnă. La ce să ne aşteptăm în următoarea perioadă