Antena Meniu Search
x

Video Temperaturile din Europa, neobişnuit de mari pentru luna octombrie. Românii îşi petrec weekend-urile la plajă

Discuţia despre schimbarea climatică se încinge. Franţa a declarat că are cea mai caldă lună octombrie din istoria măsurătorilor meteo, iar localnicii se bucură de plajă. În Spania însă, căldura nefirească provoacă incendii de pădure devastatoare. Temperaturile din România ajung până la 25 de grade, iar la mare, oamenii se simt ca în mijlocul verii.

de Redactia Observator

la 29.10.2022, 19:31

Vezi și

Românii au fost inspiraţi de soarele de afară să îşi petreacă ultimele zile la plajă. Ei spun că se bucură de căldură şi speră ca iarna "să nu se grăbească". Vremea neobişnuit de caldă i-a făcut pe proprietarii de hoteluri şi restaurante să se gândească la prelungirea sezonului turistic. 

Temperaturile neobişnuit de mari cresc numărul de incendii

În România, vremea va rămâne foarte caldă şi în prima săptămână din noiembrie, iar temperaturile vor scădea abia la jumătatea lunii. Meteorologii spun că în toată Europa are loc o "toamnă falsă". Franţa, Spania, Marea Britanie şi Luxemburg sunt doar câteva dintre ţările unde temperaturile sunt cu până la 15 grade Celsius mai mari decât în mod normal. 

Cu toate că schimbările climatice constituie un motiv real de îngrijorare, francezii sunt entuziasmaţi să îşi petreacă ultimul weekend din octombrie la plajă. În Spania, temperaturile neobişnuit de mari pentru această perioadă au provocat incendii de pădure. Anul aceasta, au fost înregistrate cele mai multe din ultimii 30 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Vremea » Temperaturile din Europa, neobişnuit de mari pentru luna octombrie. Românii îşi petrec weekend-urile la plajă