Antena Meniu Search
x

Video Un ciclon mediteranean se îndreaptă spre România. Toată ţara va fi lovită de grindină, vijelii şi ploi torenţiale

Vremea ne ţine în corzi. Un ciclon mediteranean se îndreaptă spre România şi toată săptămâna va arăta ca un roller coaster: jumătate din zi va fi caldă, iar în cealaltă jumătate vor lovi furtunile şi vijeliile. Grindina şi vântul puternic au făcut ravagii azi în mai multe zone din ţară.

de Simona Căpşună

la 25.05.2023, 19:24

Vezi și

Ruperea de nori a făcut prăpăd în Brăila. Potopul a lovit cu grindină, iar şoferii au fost nevoiţi să tragă pe dreapta.

Şi în Constanţa, judeţ aflat sub cod portocaliu, a dat cu piatră minute bune. Vremea extremă a ţinut oamenii în case. Iar şoferii s-au îngrozit în faţa perdelelor de apă.

Toată ţara va fi lovită de grindină, vijelii şi ploi torenţiale

Simona Căpșună, meteorolog Observator: Astăzi furtunile au fost concentrate în cea mai mare parte a ţarii, doar extremitaţile de nord şi de vest ale României au fost mai ferite. Însă, din loc în loc s-au strâns cantităţi de apă mai mari de 40 litri pe metru pătrat în mai puţin de o oră, motiv pentru care meteorologii au emis şi mai multe avertizări cod portocaliu, cel puţin pentru Dobrogea şi judeţul Caraş-Severin. Şi vântul a creat probleme în est şi în sud-est unde rafalele pot să ajungă chiar şi la 70 de kilomtetri pe oră.

Pe acelaşi subiect

Grindina a lovit şi în Prahova, la Breaza. Oamenii au filmat din case cum bucăţile de gheaţă le distrug grădinile.

Vremea nu i-a iertat nici pe vecinii noştri moldoveni. Oraşul Căuşeni a fost lovit de potop şi viituri puternice au apărut pe străzile lipsite de canalizare. Iar grindina a îngropat localitatea Cimişlia. S-a depus atât de multă gheaţă, încât oamenii au putut să facă bulgări.

Cicloanele se ţin lanţ deasupra Mării Mediterane, motiv pentru care furtunile vor continua să afecteze toată jumătatea de sud a Europei. La noi, ploile torenţiale, vijeliile şi grindina vor lovi în zone din aproape toată ţara până la finalul acestei săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Un ciclon mediteranean se îndreaptă spre România. Toată ţara va fi lovită de grindină, vijelii şi ploi torenţiale