Antena Meniu Search
x

Video "A fost rupere de nori". O ploaie torențială a făcut prăpăd în Cluj. Parcarea unui mall a devenit bazin de înot

Potop în centrul ţării. O ploaie de 30 de minute a inundat Clujul: parcarea unui mall a devenit bazin olimpic, mai multe maşini au rămas blocate în puhoaie, iar un autobuz cu călători a fost inundat. Sfârşitul lunii mai va fi capricios, cu ploile torenţiale şi grindină în aproape toată ţara. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 24.05.2023, 19:18

Vezi și

În doar jumătate de oră, în Cluj a plouat cât pentru jumătate de lună: 35 de litri de apă pe metru pătrat.Parcarea centrului comercial din Floreşti s-a transformat în bazin olimpic.

Prăpăd după o rupere de nori

Alex Prunean, reporter Observator: Aici în Floreşti a plouat atât de tare încât canalizările nu au mai făcut faţă. Parcarea acestui centru comercial a fost inundată în doar câteva minute, iar mai multe maşini au rămas blocate.

Apa a fost atât de mare încât a pătruns şi într-un autobuz plin de călători. Oamenii s-au urcat pe scaune ca să nu se ude. Şoferii, speriaţi de prăpăd, au sunat la 112 pentru a primi ajutorul pompierilor.

Pe acelaşi subiect

Ciprian Cornea, ISU Cluj: ISU Cluj a fost solicitat pentru evacuarea a 32 de pasageri, respectiv 8 autoturisme blocate într-o zonă inundată a unei parcări.

Femeie: Eu merg în Floreşti, că locuim aici, iar acum nu ştiu cum să ajung după copil la creşă.

Tânăr: Vreau să ajung acasă şi nu pot să ajung la autobuz.

Cei care au reuşit să-şi scoată singuri maşinile din apă au fost nevoiţi să tragă pe dreapta după doar câţiva metri.

Reporter-Bărbaţi: Nu mai porneşte de la apă?

- De la apă. Dar acum porneşte.

- A fost mare apa sau unde a rămas blocată?

- Un metru şi 20 de centimetri a fost.

-  A fost rupere de nori.

Chiar dacă nu s-a aflat în codul galben de vreme rea, Piteştiul a resimţit din plin ruperea de nori. Pe multe artere din oraş abia s-a putut circula.

Șofer: S-au blocat canalele acelea de scurgere, iar toată apa a ieşit afară. Şi în pasaj, şi pe drum.

Cea mai instabilă lună din an din punct de vedere atmosferic ne rezervă şi alte suprize.

Simona Căpșună, meteorolog Observator: Furtunile tipice sezonului cald vor apărea în fiecare zi, cel puţin până la finalul acestei săptămâni. După ce astăzi au apărut mai ales în jumătatea de vest a ţării, vizată de codul galben de vreme severă, de mâine ploile torenţiale, vijeliile puternice, grindina, vor fi fenomenele întâlnite în cea mai mare parte a ţării. Se vor acumula cantităţi mari de apă din loc în loc şi va fi pericol de inundaţii.

Codul galben de instabilitate atmosferică mai este valabil până la ora 23:00 pentru 14 judeţe din zona de Vest a ţării.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » "A fost rupere de nori". O ploaie torențială a făcut prăpăd în Cluj. Parcarea unui mall a devenit bazin de înot