Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trei sferturi din țară, inclusiv Capitala, sub cod galben de vreme severă de la 12.00. Ploi, grindină și vijelii până la noapte

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii pentru București și aproape trei sferturi din țară. Avertizarea meteo de vreme severă este valabilă de astăzi, de la ora 12.00, până la noapte, și vizează zone din Oltenia, dealurile Banatului, Crișana, Transilvania, Muntenia, Moldova și Dobrogea. 

de Redactia Observator

la 25.05.2023 , 10:16

Meteorologii au emis, joi, o nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în mai multe regiuni ale ţării, valabilă în intervalul 25 mai, ora 12.00 – 25 mai, ora 23.00. În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice și averse torențiale în Oltenia, dealurile Banatului, Crișanei, în Transilvania, Muntenia, Moldova și Dobrogea. 

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Intensificări ale vântului, cu rafale în  general de 50...70 km/h și vijelii se vor semnala mai ales în estul și sud-estul teritoriului.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit ANM, astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

Pe acelaşi subiect

Ploi de scurtă durată și vânt, joi, în Capitală

Vremea va fi caldă Capitală. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și în orele serii când vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 50...60 km/h.

Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Vremea » Trei sferturi din țară, inclusiv Capitala, sub cod galben de vreme severă de la 12.00. Ploi, grindină și vijelii până la noapte