Antena Meniu Search
x

Video Valul de caniculă ce a afectat vestul României, în ultimele zile, se mută în restul teritoriului

O vară cu temperaturi ucigătoare, la propriu. Canicula a făcut deja o victimă în Satu Mare - un bărbat care aştepta autobuzul ca să meargă la medic. Inima i-a cedat şi nu a mai putut fi salvat. Vestul ţării scapă mâine de arşiţă, dar dă de furtuni. Iar căldura mare se mută în restul ţării, care intră sub cod galben de temperaturi foarte ridicate. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 15.07.2021, 19:35

Vezi și
  • Un bărbat de 64 de ani, din Satu Mare, a murit din cauza temperaturii extrem de ridicate.

Medicul de la Ambulanţă nu a mai avut ce să facă pentru bărbatul de 64 de ani căzut la pământ în refugiul de autobuz. Încercaseră mai înainte să-l ajute oamenii din staţie, iar unul chiar făcuse câteva manevre de resuscitare. Dar, în zadar. Căldura i-a fost fatală. Nu era nici ora 11, iar temperatura resimţită urcase deja la 35 de grade, după o noapte tropicală în care mercurul din termometre nu coborâse sub 22 de grade.  

Au fost opt zile fierbinţi pentru cei din vestul ţării. Arşiţa a ridicat mercurul în termometre până la 38 de grade Celsius dar, la soare, temperaturile au sărit de 40 de grade. 

36 de grade Celsius se înregistrau în Timişoara însă, în plin trafic, nici sistemul de climatizare al maşinii nu mai făcea faţă. Sistemul funcţiona la capacitate maximă dar, chiar şi aşa, am ajuns la 28 de grade Celsius în habitaclu.

În aer liber, fiecare s-a descurcat cum a putut. 

Pe acelaşi subiect

Vestul României, lovit de furtuni puternice în următoarele ore

Canicula va încinge şi în continuare mare parte din ţară. Până mâine seară, 30 de judeţe din estul, centrul şi sudul ţării se află sub cod galben de temperaturi foarte ridicate. Aerul va rămâne însă greu de suportat cel puţin până la sfârşitul săptămânii.

Vestul scapă în schimb de arşiţă şi dă de furtuni, cu averse puternice şi grindină care, din păcate, nu vor răcori prea mult atmosfera.

Simona Căpşună, meteorolog Observator: Furtunile care lovesc în aceste ore vestul ţării vin pe fondul unei atmosfere foarte calde în acea zonă. Din acest motiv, ne aşteptăm ca fenomenele meteo să fie foarte puternice. 

Riscul de inundaţii rămâne ridicat, din cauza cantităţilor mari de apă care vor cădea într-un timp scurt. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Valul de caniculă ce a afectat vestul României, în ultimele zile, se mută în restul teritoriului