Antena Meniu Search
x

Video Vestul Europei, sub capriciile vremii. Fenomene extreme înregistrate în Franţa, Italia sau Germania

Vestul Europei este ţinta fenomenelor extreme. În Franţa a căzut grindină de mărimea unei mingi de tenis. În mai multe departamente au fost distruse case şi maşini. Inclusiv meciurile turneului de tenis de la Roland Garros au fost întrerupte de ploaie. În plus, Germania rămâne până mâine sub cod roşu. Italia, Belgia şi Austria sunt şi ele sub ameninţarea ploilor şi rafalelor de vânt.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 24.05.2022, 12:20

Vezi și

Centrul Franţei a fost devastat de grindină. Cu un diametru de opt sau chiar zece centimetri, bucăţile de gheaţă au lovit mai bine de 300 de case din Châteauroux. Pe străzi, grindina s-a transformat într-un adevărat proiectil. Peste o mie de şoferi s-au ales maşinile avariate, inclusiv cu parbrizele sparte. Pompierii au fost în alertă toată seara şi au fost chemaţi la peste 200 de intervenţii. Deşi codul portocaliu a fost ridicat, Franţa rămâne sub cod galben până mâine. În mare parte din ţară sunt aşteptate furtuni, însoţite de rafale de vânt de până la 70 de kilometri pe oră.

N-a scăpat nici Germania. A fost tot weekend-ul ţinta furtunilor devastatoare. Cel puţin trei oameni au murit şi alţi 40 au fost răniţi, după ce o tornadă a lovit cu o forţă năucitoare. Copacii de pe străzi au fost pur şi simplu smulşi din rădăcini şi aruncaţi la zeci de metri distanţă, iar ţiglele de pe acoperişurile caselor s-au desprins din cauza vântului puternic. Codul roşu de vreme rea rămâne în vigoare până mâine, în Frankfurt, Nurnberg, Munchen şi alte oraşe din centru şi sud. Sunt aşteptate furtuni puternice, rafale de vânt cu o putere de până la 90 de kilometri pe oră şi chiar tornade. Sub avertizare de furtună şi vânt puternic sunt şi Belgia, Grecia, Luxembourg şi Austria. Iar pentru oraşul Torino, din Italia, meterologii avertizează că ar putea să apară tornade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vestul Europei, sub capriciile vremii. Fenomene extreme înregistrate în Franţa, Italia sau Germania