Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Viituri puternice, zeci de gospodării inundate în Harghita

Vremea rea a lovit judeţul Harghita! Ploile de cod roşu au făcut ravagii în mai multe localităţi. Râurile s-au umflat, iar zeci de gospodării au fost inundate.

de Redactia Observator

la 10.06.2020 , 11:07

  • O ploaie de oră şi jumătate a lăsat dezastru în urmă.
  • Un râu a ieşit din matcă, iar apele şi-au croit drum prin sat.

Furtuna violentă şi grindina au creat probleme şi în judeţul Sălaj. În mai multe localităţi, bucăţile mari de gheaţă au distrus culturile oamenilor.

O ploaie de oră şi jumătate a lăsat dezastru în urmă, în localitatea Căpâlniţa din judeţul Harghita. Un râu a ieşit din matcă, iar apele şi-au croit drum prin sat şi au intrat în gospodăriile oamenilor. Un bătrân de 70 ani a fost evacuat din casă.

Ioan Proca prefect Harghita: Sunt aproximativ 60-70 de locuinte inundate si mai mult de o suta de anexe gospodaresti. Adica, situatia nu este deloc foarte usoara. Au cazut mai mult de o suta de litri de apa pe metru patrat.

Vezi și

Benedek Laszlo primar Capalnita: In jur de 30 la suta din comuna a fost inundata.

Zeci de pompieri s-au mobilizat ca să scoată apa din casele oamenilor şi să elibereze şoselele. În ajutor le-au sărit şi localnicii.

Ioan Proca prefect Harghita: Toata lumea este foarte mobilizata. Apa a intrat si in biserica, dar acum am vazut ca era aproape gata curatenia. Problema aici este ca scurgerile sunt multiple, sunt foarte multe locuri din care vine apa.

Probleme au fost şi în localitatea Lueta. Mai multe maşini au fost luate pe sus de puhoaie, iar şoferii au avut nevoie de ajutor ca să iasă din apă.

Vremea rea a făcut prăpăd şi în judeţul Sălaj. Mai multe localităţi au fost sub cod roşu de grindină. Ploaia cu gheaţă a distrus grădinile oamenilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Vremea » Viituri puternice, zeci de gospodării inundate în Harghita