Antena Meniu Search
x

Video Vine ciclonul polar care aduce cel mai greu episod de iarnă din acest sezon. Se va atinge limita de îngheț, inclusiv în Bucureşti

Ne pregătim pentru cel mai greu episod de iarnă din acest sezon şi asta după o zi în care temperaturile au bătut recorduri istorice. Meterologii anunţă ninsori, viscol, vânt şi ger în următoarele zile. Şi în Capitală va ninge în următoarele ore, stratul de zăpadă va depăşi zece centimetri.  

de Redactia Observator

la 19.01.2024, 20:08

Vezi și

Valul de aer polar a atins încă de dimineaţă nordul ţării. La prânz, în Suceava şi Oradea au fost 0 grade Celsius, iar la Rădăuţi minus un grad. În Arad, rafalele de vânt au luat pe sus decoraţiunile de Crăciun si le au purtat prin oraş. 

Vine ciclonul polar care aduce cel mai greu episod de iarnă

În Neamţ, a început sa ninga. Cum se anunta cel mai greu episod de iarn din caest seyon utilajele de deszăpezire au ieşit deja pe drum. 

Temperaturile vor coborî cu 15 grade de la o zi la alta şi vor atinge limita de îngheț, inclusiv în Bucureşti.

Pe acelaşi subiect

Andreea Milea, reporter Observator: În mai putin de jumătate de zi, vremea de primăvară de astăzi din capitală se transformă mâine în iarnă autentică. Nu vom avea mai mult de zero grade celsius in timpul zilei iar noaptea temperaturile devin negative si coboară pana la minus 5 grade Celsius. 

Statul de zăpadă va atinge 10 centimetri în Capitală. 

Meda Andrei, meteorolog ANM: În toate regiunile vor fi intervale cu ninsori. O să fie şi intensificări ale vântului, asociat cu ninsoarea, pot să fie câteva ore în care să aibă vremea aspect de viscol, pentru ca după aceea, mâine seară, mâine noapte - de asemenea - luni, cam până marţi, miercuri aşa să avem vreme destul de liniştită. În general, temperaturi de la minus 3, la 5-6 grade.

Frontul de aer polar care ne ameninţă e doar o coadă a furtunii Irene care a măturat Europa zilele trecute şi a adus ploaie îngheţată, ger şi inundaţii în Franţa, Germania, şi Norvegia. 

Episodul de iarnă vine după una dintre cele mai calde dimineţi de 19 ianuarie din istorie. S-au înregistrat recorduri de temperatură la 20 de staţii meteo din vestul, sudul şi estul ţării. Maxima zilei a fost de 17 grade Celsius, înregistrată la Târgovişte, Mangalia şi Călăraşi. 

O zi de primăvară a fost şi pe litoral. 

Andreea Filip, reporter Observator: Temperaturile de primvară de la malul mării i-au scos pe oameni la o plimbare în tihnă pe plajă. Unii au renunţat la geci, iar fularul a fost înlocuit cu ochelarii de soare. 

Apa mării a avut doar 8 grade Celsius, dar cele 16 grade de afară i au incurajat pe unii sa faca o baie. 

Înotator: Foarte bună, foarte bună temperatura apei. De vreo două luni, în fiecare zi înot. Pentru mine e ca un drog. 

Cine nu a intrat în apă, a făcut băi de soare.

Turişti: Profităm. Ne plimbăm pe faleză. Vitamina D.

- Ne plimbăm, vizităm, ne ducem la muzeu, la catedrală.

Alţii s-au bucurat de soare la terasă. 

Localnică: Am ieşit cu prietenii la o cafea, dar, în fine, s-a transformat în prosecco. 

Soarele va fi scump la vedere in zile următoare. Si abia vom scapa de ciclonul polar Irene ca la mijlocul săptămânii viitoare ajunge la noi furtuna Isha, care aduce in acest weekend coduri de vreme extremă în Italia, Spania, Croaţia şi Bulgaria. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Vine ciclonul polar care aduce cel mai greu episod de iarnă din acest sezon. Se va atinge limita de îngheț, inclusiv în Bucureşti