Antena Meniu Search
x

Informare meteo de ploi, lapoviţă şi ninsori în toată ţara. ANM anunţă răcire bruscă şi strat de zăpadă în Bucureşti

Adminsitraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ploi, lapoviţă şi ninsori în toată ţara, valabilă până sâmbătă seară. Vremea se va răci semnificativ, vineri, 19 ianuarie, în jumătatea de nord a  țării, iar mâine și în restul zonelor. Va ninge inclusiv în Capitală, unde este anunţat strat de zăpadă.

de Redactia Observator

la 19.01.2024, 10:03

Informare meteo de ploi, lapoviţă şi ninsori în toată ţara. ANM anunţă răcire bruscă şi strat de zăpadă în Bucureşti
Informare meteo de ploi, lapoviţă şi ninsori în toată ţara. ANM anunţă răcire bruscă şi strat de zăpadă în Bucureşti - Arhiva / imagine ilustrativă

Informarea meteo este valabilă în intervalul 19 ianuarie, ora 10.00 – 20 ianuarie, ora 17.00, fiind anunţate precipitații moderate cantitativ şi intensificări ale vântului. 

Astfel, în intervalul menționat temporar vor fi precipitații în toate regiunile, iar în  Muntenia și în zona Carpaților Orientali, local acestea vor fi moderate cantitativ (se vor  acumula 10...15 l/mp și izolat peste 20 l/mp). Vor fi ploi, care se vor transforma în ninsoare, din după amiaza zilei de vineri (19  ianuarie), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei, iar noaptea și în restul teritoriului. Se va depune strat de zăpadă. Sâmbătă (20 ianuarie) va continua să ningă în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, dar în general slab cantitativ. Temporar vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de  40...50 km/h, ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea scăzută. 

Potrivit ANM, vremea se va răci semnificativ, vineri (19 ianuarie) în jumătatea de nord a  țării, iar sâmbătă (20 ianuarie) și în restul zonelor.

Strat de zăpadă în Bucureşti

Pe acelaşi subiect

Intervalul 19 ianuarie, ora 10.00 - 20 ianuarie, ora 08.00

Valorile de temperatură vor fi în continuare cu mult mai mari decât cele normale datei, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 0...1 grad. Cerul va fi variabil cu înnorări seara și noaptea când vor fi precipitații. Vor fi ploi, care din a doua parte a nopții se vor transforma în ninsoare. Cantitățile de precipitații vor fi de 15...20 l/mp și se va depune strat de zăpadă cu grosimi de 6...7 cm. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări spre sfârșitul intervalului când la rafală vor fi viteze de până la 45 km/h.

Intervalul 20 ianuarie, ora 08.00 - 20 ianuarie, ora 17.00

Vor fi înnorări și va continua să ningă, astfel că până la sfârșitul intervalului grosimea stratului de zăpadă va fi în medie de 10 cm. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 40...45 km/h. Vremea se va răci accentuat, iar temperatura maximă va fi de 1...2 grade Celsius.

Vremea 19 ianuarie. Temperaturile scad în nordul ţării

Deşi vremea se va rãci accentuat în jumãtatea de nord a ţãrii, valorile de temperaturã se vor situa în continuare peste normele specifice perioadei, dar mai ales în sud şi sud-est. Cerul va avea înnorãri şi vor fi precipitaţii pe arii relativ extinse. În vest, centru, nord şi nord-est la început vor fi precipitaţii mixte, iar din a doua parte a zilei va ninge, iar în restul teritoriului vor fi ploi, care treptat, cu precãdere din a doua parte a nopţii se vor transforma în lapoviţã şi ninsoare. La munte la începutul intervalului vor fi precipitaţii mixte, apoi doar ninsori şi local se va depune strat de zãpadã mai consistent în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Pe arii restrânse cantitãţile de precipitaţii vor depãşi 15 l/mp cu precãdere la munte şi în regiunile sudice. Vântul va avea intensificãri locale cu viteze în general de 45...50 km/h, iar pe creste de peste 70 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 14 grade, iar cele minime se vor situa între -8 şi 2 grade. Izolat vor fi condiţii de polei, iar la începutul intervalului de ceaţã. Presiunea atmosferică va fi în creştere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Informare meteo de ploi, lapoviţă şi ninsori în toată ţara. ANM anunţă răcire bruscă şi strat de zăpadă în Bucureşti