Antena Meniu Search
x

Vremea 22 ianuarie - 19 februarie 2024. Weekend cu lapoviță și ninsori în mai multe zone; spre finalul săptămânii viitoare revin temperaturile de primăvară

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 22 ianuarie - 19 februarie 2024. Potrivit specialiștilor ANM, valorile termice vor fi modeste pentru această perioadă în jumătatea de sud a țării, dar de la mijlocul săptămânii viitoare o masă de aer mai cald va duce la o creștere a temperaturilor în mare parte din țară.

de Redactia Observator

la 19.01.2024, 08:01

Harta temperaturilor în Europa
Vremea 22 ianuarie - 19 februarie 2024. Weekend cu lapoviță și ninsori în mai multe zone; spre finalul săptămânii viitoare revin temperaturile de primăvară - Observator

ANM a emis vineri, 19 ianuarie, prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

"După un weekend cu atmosferă de iarnă, vremea se va menține răcoroasă la începutul săptămânii. Valorile termice vor fi modeste pentru această perioadă în jumătatea de sud a țării, dar de la mijlocul săptămânii viitoare o masă de aer mai cald va duce la o creștere a temperaturilor în mare parte din țară. O arie de nebulozitate se va extinde treptat dinspre nord-vest şi va cuprinde majoritatea zonelor. Vor fi ninsori în Maramureş, zona Munţilor Apuseni şi nordul Carpaţilor Meridionali, iar în Crişana, nordul şi vestul Transilvaniei, în nordul Banatului şi al Moldovei vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerile de polei. În zonele montane se va depune un nou strat de zăpadă, iar vântul va intensifica fenomenul de viscol. Din 25-26 ianuarie valorile termice prognozate ar putea trece de 10...12 grade în sud, sud-vest, sud-est, iar vântul va fi ceva mai activ în mai multe zone din țară", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea 22 - 29 ianuarie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de nord-est a teritoriului. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a țării și apropiat de cel normal în regiunile centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile sudice.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo 29 ianuarie - 5 februarie 2024

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice, precum și în extremitatea de nord-est a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Vremea 5 - 12 februarie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile sud-vestice, nord-estice și local în cele centrale și nord-vestice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 12 - 19 februarie 2024

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în sud-vestul și în nord-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Vremea 22 ianuarie - 19 februarie 2024. Weekend cu lapoviță și ninsori în mai multe zone; spre finalul săptămânii viitoare revin temperaturile de primăvară