Antena Meniu Search
x

Video Vreme la extreme în întreaga lume: Inundații și alunecări de teren în Africa, furtună de zăpadă în Statele Unite

Vremea extremă a pus stăpânire pe întreaga lume. În Peru, sute de oameni au rămas fără adăpost din cauza inundaţiilor. Cel puţin o sută de oameni au murit în Africa după ce ploile torenţiale au dus la alunecări de teren devastatoare. Iar în Statele Unite, furtuna de zăpadă reprezintă un pericol iminent şi mai multe state au declarat deja stare de urgenţă. Regatul Unit se află, de asemenea, sub avertizare de cod galben de zăpadă şi gheaţă.

de Redactia Observator

la 14.03.2023, 08:05

Vezi și

Ciclonul Yaku a adus teroarea în Peru. Zeci de case construite pe malurile râurilor au fost distruse în urma ploilor torenţiale, iar cel puţin şase oameni şi-au pierdut viaţa în ultimele zile. Localnicii din zonele afectate au rămas acum sub cerul liber.

Vreme la extreme în întreaga lume

Localnic: Ridicaţi-vă, ridicaţi-vă, ne spunea mama. Să plecăm de lângă râu înainte să ne ia. A trebuit să luăm câinii prima dată pentru că erau foarte departe. Am dus câinii şi, încetul cu încetul, a trebuit să ne ducem şi bunurile. Toată lumea s-a trezit atunci. Suntem treji încă de la două dimineaţa.

În Mozambic şi Malawi, cel puţin o sută de oameni au murit în urma furtunii Freddy. Organizația Meteorologică Mondială a anunţat că furtuna este una dintre cele mai puternice înregistrate vreodată în emisfera sudică şi a devenit cel mai de durată ciclon tropical.

Pe acelaşi subiect

În New York, se aşteaptă o nouă furtună puternică de zăpadă. Autorităţile au declarat stare de urgenţă începând de ieri şi au sfătuit localnicii să nu-şi părăsească gospodăriile.

Kathy Hochul, guvernator New York: Ceea ce complică situaţia nu este doar ninsoarea sau depunerea ei, ci şi vântul puternic. Poate ajunge până la cel puţin 72 de kilometri pe oră.

În California sunt probleme cu inundaţiile, care au dus la evacuarea a peste 8500 de oameni.

Vremea extremă a ajuns şi în Regatul Unit. În Scoţia, furtuna de zăpadă a luat forma unei tornade, fenomen rar în zonă. Meteorologii au anunţat că temperaturile vor scădea până la -12 grade celsius săptămâna aceasta, iar până miercuri se află în vigoare o avertizare de cod galben de zăpadă şi gheaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vreme la extreme în întreaga lume: Inundații și alunecări de teren în Africa, furtună de zăpadă în Statele Unite