Antena Meniu Search
x

Video Vremea extremă continuă să facă ravagii în SUA. "Expresul Ananasului" ar putea provoca topirea prea rapidă a zăpezii

O nouă furtună deosebit de puternică s-a abătut peste California, unde ultimele luni au adus mai multe asemenea fenomene meteorologice extreme. Alte regiuni ale Statelor Unite sunt încă sub stăpânirea iernii, la fel ca Marea Britanie, de partea europeană a Atlanticului. În acest timp, în America de Sud, mii de oameni au rămas fără adăpost din cauza unui ciclon, fenomen cu totul neobişnuit în această perioadă a anului. 

de Redactia Observator

la 11.03.2023, 09:53

Vezi și

Ploile abundente însoţite de vânt violent au scos râurile din matcă şi au inundat câteva şosele importante chiar la ore de vârf ale traficului rutier. 

Fenomenele meteo extreme au revenit în California

Noua furtună a fost generată de un val de aer cald şi umed venit dinspre insulele Hawaii, aşa că a fost numită "Expresul Ananasului". La altitudini ceva mai mari, furtuna ar putea provoca topirea rapidă a zăpezii acumulate în urma ninsorilor, neobişnuit de abundente, din ultimele luni. 

Kim George, pompieriţă: Este ceva istoric. Este remarcabil. Sunt unele zone care au, pur şi simplu, cantităţi masive de zăpadă.

Pe acelaşi subiect

Ninsoarea a revenit, în aceste zile, în alte regiuni ale Statelor Unite, inclusiv în marile oraşe Chicago şi Detroit. 

Tony Yasee: A nins numai de trei ori, a fost zăpadă cât să fie nevoie de plug numai de trei ori, anul acesta. 

De ninsoare, ger şi viscol au parte, în aceste zile, şi britanicii, mai mult decât şi-ar fi dorit. De vină este o furtună de iarnă botezată Larisa.

Mii de şoferi au rămas blocaţi pe şoselele cuprinse de troiene

Şofer: Sunt sute de maşini. Cred că e o coadă de 25 de kilometri doar în spatele meu şi nu am idee ce se află în faţă. 

Meteorologii prevăd că ninsorile vor continua, dar vor fi mai puţin intense, iar temperatura poate coborî noaptea până la minus zece grade. 

Vremea este la fel de aspră şi pe litoralul oceanului pacific din America de Sud chiar dacă, bineînţeles, aproape de Ecuator nu zăpada este cea care pune probleme. Regiuni întinse din Peru şi Ecuador au fost lovite de un ciclon, iar inundaţiile au avariat sau chiar a distrus mii de locuinţe. Fenomenul este cu totul neobişnuit în acest sezon aşa că furtuna a fost numită "YAKU", ceea ce, în limba indigenilor, înseamnă "ploi neobişnuite". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Vremea extremă continuă să facă ravagii în SUA. "Expresul Ananasului" ar putea provoca topirea prea rapidă a zăpezii