Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vreme schimbătoare în următoarele zile. După caniculă sunt anunţate furtuni cu grindină şi vijelii până vineri

Vremea ne trece prin toate apele: de la caniculă la furtuni violente. În Iaşi, o furtună puternică a doborât zeci de copaci iar traficul a fost complet blocat de puhoaie. O femeie din Caraş-Severin a fost la un pas de moarte după ce un copac rupt de vijelie a lovit-o în cap. În zilele următoare, vremea va fi schimbătoare, dar septembrie se anunţă caniculară, ca o lună de vară.

de Redactia Observator

la 28.08.2024 , 08:58

În Iaşi a plouat aseară cu găleata. O furtună de cod portocaliu a făcut prăpăd în câteva minute în tot oraşul. Zeci de copaci au căzut peste maşini sau peste firele electrice, iar apa a inundat mai multe străzi şi a paralizat traficul.

Furtună puternică a fost şi în Botoşani. În Hlipiceni un copac dintr-o curte a fost lovit de un trăsnet iar mai apoi vegetaţia uscată din apropiere a fost cuprinsă de flăcări. Focul s-a extins la o magazie şi un şopron, şi urma să cuprindă şi locuinţa dacă pompierii nu interveneau la timp.

Furtuna a început din senin şi la Caransebeş, iar o femeie n-a mai avut timp să se adăpostească. Vântul puternic a doborât un copac peste ea. Grav rănită, victima a fost preluată de medici şi dusă la de urgenţă la spital.

Vezi și

Şi un pescar a văzut moartea cu ochii la Barajul Firiza din Maramureş. Vijelia a rupt un copac şi l-a prăvălit peste cortul lui. "Uite unde a căzut copacul, pe cortul omului, mă înţelegi? Acesta e omul care a scăpat. Uite cum a scăpat. Nu mai putem scoate cortul".

Pe acelaşi subiect

Grindina şi ploile au făcut prăpăd în nordul ţării

În Cluj-Napoca, a plouat în jumătate de ceas cât pentru o lună. Mai multe străzi au fost complet inundate şi traficul a fost dat peste cap. În Bistriţa Bârgăului, şosele au fost acoperite de un covor alb de grindină. Vremea rea a cuprins şi litoralul. La Eforie valuri de peste un metru şi jumătate i-au făcut pe salvamari să arboreze steagul roşu. Oamenii, însă, continuă să-şi rişte vieţile.

Degeaba salvatorii explică turiştilor că şi apa până la brâu poate fi periculoasă"L-am luat un pic să-l învăţ să înoate şi el, că are 8 ani, sunt valurile puţin cam mari, dar ne străduim să fie bine", spune un părinte."Marea este periculoasă. Nu ştii în ce zonă sunt curenţii marini, în ce zonă se formează, de la furtună la furtună se formează în alt loc", explică Gelu Vătămănescu, şeful salvamarilor din Eforie. La Neptun, marea agitată şi valurile mari au adus pe noua plajă lărgită o cantitate uriaşă de apă.

După caniculă urmează furtuni 

Prognoza meteo nu este încurajatoare nici la munte, nici la mare. "Canicula care ne-a afectat încă de la începutul acestei luni va mai continua doar în regiunile vestice. În restul ţării se va răcori vremea, dar vor fi furtuni în fiecare zi până vineri inclusiv. Vor fi adverse consistente, risc ridicat de inundaţii, grindină şi vijelii.

Astfel de fenomene vor apărea inclusiv pe litoral şi la munte", spune Simona Căpşună, meteorolog Observator. Meteorologii anunţă că septembrie va fi ca o lună de vară. Canicula reapare în mare parte din ţară încă din primele zile ale toamnei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Vremea » Vreme schimbătoare în următoarele zile. După caniculă sunt anunţate furtuni cu grindină şi vijelii până vineri