Antena Meniu Search
x

Vremea 1 martie 2021. Prognoza meteo pe regiuni, în București și la munte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 1 martie. Vom avea parte de un cer noros și de precipitații, cu temperaturi maxime între 4 și 13 grade Celsius.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 28.02.2021, 16:38

prognoza meteo 1 martie
Vremea, luni, 1 martie 2021 - Shutterstock
  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București și la munte

Vremea în noaptea de duminică spre luni

Cerul va deveni mai mult noros și, temporar vor fi precipitații: ninsori la munte, predominant lapoviță și ninsoare în Moldova, Maramureș și Transilvania, mai ales lapoviță și ploaie în Dobrogea, local în Muntenia și în Crișana.

Izolat, îndeosebi în sud-estul țării, se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, viteze mai mari înregistrându-se în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde se vor depăși la rafală 80...90 km/h, dar cu viteze mai mici, în general de 45...55 km/h și în nord-estul teritoriului.

Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -3 și 2 grade.

Vremea luni 29 februarie 2021

În regiunile estice și sud-estice, iar la începutul intervalului și în centrul țării, cerul va fi mai mult noros și temporar îndeosebi ziua, vor fi precipitații slabe, sub formă de ploaie, iar în special în Transilvania și Moldova, trecător și lapoviță și ninsoare; vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în general de 45...55 km/h. Cu totul izolat, în primele ore, vor fi condiții de polei.

În zona montană, local, vor predomina ninsorile, vântul va sufla cu rafale de 60...80  km/h, cu precădere în prima parte a zilei, viscolind sau spulberând temporar zăpada.

Ăn restul teritoriului, cerul va fi variabil spre parțial noros, precipitații trecătoare, mai ales ploi vor fi doar izolat, cu probabilitate mai mare în Oltenia, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate în regiunile sud-vestice.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 13 grade, valori în jurul celor normale pentru începutul lunii martie; minimele termice vor fi cuprinse între -7 și 3 grade. Mai ales noaptea, pe alocuri se va forma ceață.

Prognoza meteo București

Vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei date. Cerul va fi mai mult noros și în cursul zilei temporar va ploua slab, iar în orele dimineții vor fi condiții pentru precipitații mixte și depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi de 6...8 grade, iar cea minimă de 0...2 grade.

Vremea la munte

Cerul va fi mai mult noros și temporar, mai ales ziua, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, mai frecvente în Carpații Orientali și Meridionali.

Vântul va avea intensificări, indeosebi pe creste, cu rafale de peste 60...70  km/h, viscolind sau spulberând temporar zăpada. Valorile termice nu vor varia semnificativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea 1 martie 2021. Prognoza meteo pe regiuni, în București și la munte