Antena Meniu Search
x

Vremea 13 - 26 februarie 2023. ANM anunță temperaturi de primăvară, din weekend

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 13 - 26 februarie 2023. Potrivit specialiștilor, se va încălzi treptat, cu valori ce ar putea să atingă 15 grade Celsius în sud, sud-vest și vest. Vremea de iarnă se menține la munte cu ninsori, vânt puternic și viscol. În regiunile montane așteptam rafale de peste 90 km/h.

de Redactia Observator

la 13.02.2023, 12:48

Harta temperaturilor în Europa
Vremea 13 - 26 februarie 2023. ANM anunță temperaturi de primăvară, din weekend - Observator

ANM a emis luni, 13 februarie 2023, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. 

"Pentru următorul interval, valorile termice vor fi în creștere în mare parte din țară. Așteptăm ca cele mai ridicate temperaturi să se atingă în zona deluroasã din sud, sud-vest și vest. Nopțile și diminețile vor rămâne răcoroase mai ales la munte, în depresiuni și în jumătatea nordică a țării. Pentru următoarele 2 săptămâni precipitațiile vor fi slabe cantitativ, acestea vor fi sub formã de ninsoare la munte şi mai ales burniţã, ploaie şi lapoviţã în rest. Se vor menține condiţiile de polei. Vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze mai mari în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi Carpaţilor de Curburã, unde în primele zile rafalele vor trece 80...90 km/h și vor determina transport de zãpadã. Intensificări ale vântului vor fi și în Moldova în general cu viteze de 55...65 km/h şi pe arii mai restrânse în Dobrogea, Transilvania şi sudul Olteniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 0 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 2 grade. Pe alocuri se va semnala ceaţã, asociatã şi cu depunere de chiciurã", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea în Banat

Vremea se va încălzi mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 6 grade (valoare normală pentru această perioadă), până spre 10...11 grade. În prima jumătatea a intervalului, nopțile vor avea temperaturi preponderent negative, iar media acestora va oscila între -5 și 2 grade (cu cele mai ridicate valori la sfârșitul primei săptămâni). A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului; media valorilor diurne va ajunge la 8 grade și a celor nocturne la -3...-2 grade.

Pe acelaşi subiect

După data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendința de creștere până la medii ale maximelor de 11 grade și ale minimelor de 0...1 grad. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi ridicată în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie

Prognoza meteo în Crișana

Valorile termice diurne vor avea tendința de creștere pe aproape tot parcursul intervalului. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme (5 grade), iar spre sfârșitul acesteia vor ajunge la 8...9 grade. Ulterior, până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea ușor spre 6...7 grade, dar apoi vor fi din nou în creștere până la medii de 9...10 grade. Minimele termice vor avea variații și vor fi negative în mare parte din interval, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -5 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi în creștere în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

Vremea în Transilvania

Vremea se va încălzi în prima săptămână, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 2...3 grade (valori apropiate de normele perioadei), până spre 7...8 grade. A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a valorilor diurne spre medii regionale de 4 grade. După data de 21 februarie, maximele vor avea tendința de creștere și vor ajunge, în medie, la 8...9 grade. Minimele termice vor avea variații mai ales în prima săptămână, vor fi preponderent negative și în general apropiate de normele perioadei pentru cea mai mare parte a regiunii. Mediile acestora vor oscila între -7 și 1 grad, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie. Probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare va fi în creștere în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

Prognoza meteo în Maramureș

Valorile termice diurne vor fi în creștere în prima jumătate a intervalului și din nou după data de 21 februarie. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme (2...4 grade), iar spre sfârșitul acesteia vor ajunge la 7...8 grade. Ulterior, până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea ușor spre 5...6 grade, dar apoi vor fi din nou în creștere până la medii de 8...9 grade. Minimele termice vor avea variații mai ales în prima jumătate a intervalului și vor fi în mare parte negative, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -6 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie. Probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare va fi în creștere în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

Vremea în Moldova

Valorile termice diurne vor fi în creștere în prima jumătate a intervalului și din nou după data de 22 februarie. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme în mare parte a regiunii și vor fi de 4...5 grade, iar spre sfârșitul acesteia vor ajunge la 9...10 grade. Ulterior, până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea ușor spre 6 grade, dar apoi vor fi din nou în creștere până la medii de 10 grade. Minimele termice vor avea variații în prima săptămână și vor fi negative în mare parte din interval, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -6 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în perioadele 14-15 februarie și 18-20 februarie. Vor fi precipitații slabe mixte (ploaie, lapoviță și burniță), pe arii restrânse, în primele zile ale intervalului, dar probabilitatea va fi în creștere din nou în intervalul 18-21 februarie și după 24 februarie.

Prognoza meteo în Dobrogea

Vremea se va încălzi mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 4...6 grade (valori normale pentru această perioadă), până spre 11...12 grade. În prima jumătate a intervalului, nopțile vor avea temperaturi preponderent negative, iar media acestora va oscila între -3 și 3 grade (cu cele mai ridicate valori la sfârșitul primei săptămâni). A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului; media valorilor diurne va ajunge la 7...8 grade și a celor nocturne la 0 grade. După data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendința de creștere până la medii ale maximelor de 10...11 grade și ale minimelor de 2 grade. Probabilitatea pentru precipitații, îndeosebi sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului.

Vremea în Muntenia

Vremea se va încălzi mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 6...7 grade (valori în general apropiate de norme), până spre 12...13 grade. A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului, media valorilor diurne va ajunge la 8 grade, dar după data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendința de creștere până la medii ale maximelor de 11...12 grade. Minimele termice vor avea variații mai ales în prima jumătate a intervalului și vor fi în mare parte negative, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -5 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în perioada 19-20 februarie. Probabilitatea pentru precipitații, îndeosebi sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului, dar mai ales în jurul datei de 21 februarie.

Prognoza meteo în Oltenia

Vremea se va încălzi în prima săptămână, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 7...8 grade, până spre 13...14 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni va fi o scădere a valorilor diurne spre medii regionale de 9 grade. După data de 21 februarie, maximele vor avea tendința de creștere și vor ajunge, în medie, la 12 grade. Minimele termice vor avea variații mai ales în prima săptămână, vor fi preponderent negative și în general apropiate de normele perioadei pentru cea mai mare parte a regiunii. Mediile acestora vor oscila între -5 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie. Probabilitatea pentru precipitații îndeosebi sub formă de ploaie va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului, dar mai ales în jurul datei de 21 februarie.

Vremea la munte

Variațiile termice nu vor fi semnificative pe parcursul intervalului, dar tendința va fi de creștere ușoară în prima săptămână și după data de 21 februarie. Media temperaturilor maxime va oscila între -3 și 2 grade (cu cele mai ridicate valori între 16 și 19 februarie și după data de 22 februarie), iar a celor minime între -8 și -4 grade (cu cele mai ridicate valori între 18 și 20 februarie și după data de 23 februarie). Probabilitatea pentru precipitații sub formă de ninsoare va fi ridicată în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

Prognoza meteo în București. ANM anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale

Vremea va fi frumoasă în Capitală, luni, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). 

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, ușor mai ridicată decât în mod normal la această dată, se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -2...-1 grad, mai scăzută, spre -5 grade, în zona preorășenească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Vremea » Vremea 13 - 26 februarie 2023. ANM anunță temperaturi de primăvară, din weekend