Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 13 februarie 2023. Ninsori la munte, în Transilvania și în Maramureș

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 13 februarie 2023.

de Redactia Observator

la 12.02.2023, 15:05

Cabane din lemn si partii spectaculoase de schi in Carpati, statiunea de schi Poiana Brasov, Transilvania, Romania
Vremea 13 februarie 2023. Ninsori la munte, în Transilvania și în Maramureș - Shutterstock (arhivă)

Vremea va fi rece dimineaţa în cea mai mare parte a ţării, iar în restul intervalului valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice perioadei. În regiunile sudice cerul va fi variabil, iar în rest se va înnora treptat şi izolat mai ales spre seară şi noaptea se vor semnala precipitaţii slabe.

La munte, în Transilvania şi în Maramureş va ninge, iar în Moldova şi posibil în Crişana şi Banat se vor semnala precipitaţii mixte (lapoviţă, ploaie şi burniţă). Izolat vor fi condiţii de polei.  Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură (rafale de 60...80 km/h), dar cu viteze mai mici şi în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -2 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 şi 2 grade. Se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură, local în Transilvania, unde poate fi mai persistentă şi pe arii restrânse în celelalte regiuni.

Prognoza meteo București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de -5...-3 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Pe acelaşi subiect

Vremea la munte

Cerul va avea înnorări mai ales seara şi noaptea când pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste, în special ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Valorile termice diurne vor creşte faţă de ziua anterioară, însă dimineaţa şi noaptea va fi în continuare ger mai ales la altitudini mari. Îndeosebi dimineaţa şi noaptea  vor fi zone cu ceaţă şi cu depunere de chiciură.

Cum va fi vremea în Europa

În regiunile vestice și sudice ale continentului - din Spania și Franța până în Croația, Bulgaria, Grecia, sudul Serbiei și cel al României va predomina aspectul frumos al vremii, în condițiile cerului senin sau cu înnorări temporare și nesemnificative deasupra acesteia din urmă și Italiei. Astfel, regimul pluvial din aceste zone va fi neînsemnat și reprezentat în principal de ploi izolate în sud-estul Spaniei și în sudul Italiei. Datorită nebulozității reduse și masei de aer cald acoperindu-le, în țările vestice și centrale va fi și ușor mai cald decât cu o zi înainte. 

Vremea din restul continentului se va menține rece și în general închisă cu majoritatea precipitațiilor care - deși slabe și nu pe suprafețe mari - vor fi aglomerate în partea vestică a Rusiei, în sudul Poloniei, în vestul Ucrainei și în nord-vestul Arhipelagului Britanic; în nord-vest va ploua, iar în celelalte regiuni menționate ninsoarea tinde să lase loc lapoviței. Vânt intens va fi tot în preajma Rep. Irlanda, Regatului Unit, Norvegiei și Islandei, în Finlanda și probabil pe Marea Egee și pe cea Mediterana lângă Egipt și Tunisia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 13 februarie 2023. Ninsori la munte, în Transilvania și în Maramureș