Antena Meniu Search
x

Vremea 15 mai. Temperaturile încep să crească, dar instabilitatea atmosferică va fi prezentă mai ales în a doua parte a zilei

Vremea va continua să se încălzească, însă este mult prea devreme să ne bucurăm. Şi asta pentru că va deveni în general instabilă, îndeosebi din a doua parte a zilei.

de Monica Palade

la 14.05.2021, 16:45

La noapte

Potrivit ANM, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în nordul şi nord-vestul ţării, precum şi la munte, iar la începutul intervalului şi în sud-vest, unde vor fi perioade în care, pe arii în general restrânse, se vor semnala ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale şi temporare în zona Carpaţilor Orientali, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade.

Vremea 15 mai în ţară 

Vremea se va încălzi, dar va deveni în general instabilă. Îndeosebi din a doua parte a zilei, temporar înnorările se vor accentua şi vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibile vijelii şi izolat căderi de grindină. Astfel de fenomene se vor semnala la început local în zonele montane şi submontane şi pe arii mai restrânse în rest, iar din orele serii, local, cu precădere în sudul ţării, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar pe arii restrânse, îndeosebi în intervale scurte de timp, se vor acumula cantităţi de apă însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade. Presiunea atmosferică va scădea uşor.

Pe acelaşi subiect

Vremea 15 mai

Vremea 15 mai în Capitală 

La noapte, în primele ore ale intervalului vor fi înnorări temporare, apoi cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 9...11 grade.

Sâmbătă, 15 mai, temporar înnorările se vor accentua începând din a doua parte a zilei, iar cu o probabilitate mai mare din orele serii vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, în intervale scurte de timp se pot înregistra cantităţi de apă însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 12...13 grade.

Presiunea atmosferică va scãdea uşor.

Vremea 15 mai la munte

Vremea se va încălzi, dar va deveni în general instabilă. Îndeosebi din a doua parte a zilei, temporar înnorările se vor accentua şi vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibile vijelii şi izolat căderi de grindină. Astfel de fenomene se vor semnala local în prima parte a intervalului, iar noaptea, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar pe arii restrânse, îndeosebi în intervale scurte de timp, se vor acumula cantităţi de apă însemnate.

Vremea 15 mai la mare

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai accentuate după-amiaza şi noaptea, când vor fi condiţii de averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturi maxime se vor încadra între 18 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi de 13... 14 grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 14 şi 16 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea 15 mai. Temperaturile încep să crească, dar instabilitatea atmosferică va fi prezentă mai ales în a doua parte a zilei