Antena Meniu Search
x

Vremea 16 octombrie - 13 noiembrie 2023. Val de aer polar peste România. ANM anunță ninsori, viscol și temperaturi negative la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 16 octombrie - 13 noiembrie 2023. Potrivit specialiștilor, urmează o răcire accentuată a vremii. La munte se instalează iarna cu ninsori, viscol și temperaturi negative.

de Redactia Observator

la 13.10.2023, 13:18

- Observator

Meteorologii ANM au emis vineri, 13 octombrie 2023, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 16 octombrie - 13 noiembrie 2023.

"Ca urmare a unui transport de aer rece din nordul continentului, vremea va intra într-un proces de răcire faţã de zilele anterioare şi se va resimţi în toatã ţara. Astfel, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei perioade cu cele mai scăzute valori în jumãtatea de nord a țării. În zona montanã înaltã vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar intensificãrile ale vântului vor spori senzația de frig. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 22 grade, cu ușoare variații termice de la o zi la alta, posibil mai scăzute în zonele montane, iar valorile minime vor fi cuprinse între -5...-3 grade în depresiuni pânã la cel mult 8...10 grade pe litoral", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 16 - 23 octombrie 2023

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nordice. Cu excepția nord-vestului extrem al țării, unde regimul pluviometric va fi local deficitar, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în extremitatea de sud a teritoriului.

Pe acelaşi subiect

Vremea 23 - 30 octombrie 2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar cu posibilitatea unui deficit local în nordul extrem al țării și a unui ușor excedent în sud-vest.

Prognoza meteo 30 octombrie - 6 noiembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea 6 - 13 noiembrie 2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Vremea 16 octombrie - 13 noiembrie 2023. Val de aer polar peste România. ANM anunță ninsori, viscol și temperaturi negative la munte