Antena Meniu Search
x

Video A murit de frig pe o stradă din Satu Mare. Meteorologii anunță un nou episod de căldură, dar de scurtă durată

Frigul face prima victimă din acest sezon rece. Un bărbat din Satu Mare a fost găsit pe străzi în şoc hipotermic, iar medicii nu l-au mai putut salva. Cel mai frig a fost însă, în această dimineaţă, în Miercurea Ciuc. Minus 5,8 grade Celsius. Meterologii spun însă că de mâine vremea se încălzeşte, iar în weekend vom avea din nou temperaturi de vară, 30 de grade Celsius. 

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 22:05

Vezi și

La polul frigului, în Miercurea Ciuc termometrele au coborât aproape de minus şase grade Celsius. A fost cea mai rece noapte din acest sezon. Ceaţa densă a pus stăpânire peste zone întinse din Harghita, iar diminaţa localnicii s au trezit cu maşinile acoperite de brumă. Au fost nevoiţi să ai cureţe parbrizele, ca iarna. Obişnuiţi totuşi cu frigul oamenii au scos hainele groase şi au făcut focul în sobe.

Localnici: Aici, în Harghita avem vremea căciulii. E tare frig!

- Astăzi au fost temeraturi cu minus şi a trebuit să ne îmbrăcăm cu haine de iarnă.

Temperaturile sunt greu de suportat pentru cei care stau toată ziua afară, în pieţe.

Pe acelaşi subiect

Oameni: Astăzi dimineaţă, când am ajuns de la Vrancea, de la ora 5, nu puteam să mă dau jos din maşină de frig ce era.

- Ne aşteptam. Pentru că aici este zonă de munte şi frigul e la el acasă.

Un nou val de căldură

În Satu Mare, frigul a ucis un om. Bărbatul avea 62 de ani şi dormea pe străzi. A fost descopeit de poliţiştii locali, care au chemat echipajele SMURD. Medicii l-au găsit în şoc hipotermic, dar nu l-au mai putut salva.

În Bucureşti, dimineaţă termometrele nu indicau mai mult de 2 grade Celsius. Meteorologii spun însă că după acest episod rece, vine iar vara. Şi chiar de mâine. În weekend temperaturile vor ajunge din nou la 30 de grade Celsius.

Simona Căpşună, meteorolog Observator: Încălzirea galopantă a vremii se va datora unei mase de aer cu temperaturi de vară, sosită dinspre sudul continentului, iar această situaţie va dura fix până la finalul acestei săptămâni. Apoi, brusc, temperaturile vor coborî sub cele normale pentru mijlocul toamnei. Mai exact în 48 de ore, de duminică până marţi, acestea vor scădea cu 10 grade Celsius şi, mai mult decât atât, se vor înmulţi ploile care, la munte, se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

în această perioadă, creşte numărul virozelor şi infecţiilor respiratorii, iar medicii ne recomandă să ne vaccinăm antigripal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Vremea » A murit de frig pe o stradă din Satu Mare. Meteorologii anunță un nou episod de căldură, dar de scurtă durată