Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 17 februarie 2022. Temperaturi de primăvară, maximele vor atinge 17 grade Celsius

de Redactia Observator

la 16.02.2022, 15:31

femeie primăvara
Vremea 17 februarie 2022. Temperaturi de primăvară, maximele vor atinge 17 grade Celsius - Shutterstock (imagine ilustrativă)

În noaptea de miercuri spre joi cerul va fi variabil, cu înnorări în nord-vest unde, cu totul izolat, vor fi ploi slabe, iar în zona montană aferentă, la altitudini mari, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări îndeosebi din a doua parte a nopții în zona înaltă a Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, unde rafalele vor depăși 70...80 km/h, spulberând zăpada; trecător și la viteze mult mai mici, vor fi unele intensificări și în Crișana și Maramureș. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 și 5 grade. Pe alocuri se va forma ceață, cu o probabilitate mai mare în centru și sud-sud-vest.

Cum va fi vremea joi, pe 17 februarie 2022

Valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în a doua decadă a lunii februarie, însă vremea va fi vântoasă, în prima parte a intervalului îndeosebi în nord-vest, nord, centru și est, iar noaptea în toate regiunile. Cerul va avea înnorări, ziua în jumătatea nordică a țării, apoi și în celelalte regiuni, iar aria precipitațiilor va fi în extindere. Acestea vor fi sub formă de ploaie, dar treptat vor deveni mixte în Maramureș, Transilvania și trecător în jumătatea de nord a Moldovei. În zonele montane vor predomina ninsorile, la altitudini mari, pe alocuri, mai consistente și cu depunere de strat nou de zăpadă, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100 km/h, la început pe crestele Carpaților Orientali și ale Munților Apuseni, iar noaptea cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, astfel că va fi viscol și vizibilitate redusă. În zonele joase de relief vor fi viteze, în general, de 45...55 km/h și pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în nord-vest și centru, de peste 60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade. În orele dimineții vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Valorile termice se vor situa în continuare cu mult peste cele normale pentru a doua decadă a lunii februarie. Cerul va avea înnorări,  iar pe parcursul nopții va crește probabilitatea ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat (viteze de cel mult 40...45 km/h). Temperatura maximă va fi de 14...15 grade, iar cea minimă de 4...7 grade.

Vremea la munte

Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații, acestea vor fi mixte pe parcursul zilei, iar noaptea vor predomina ninsorile. Îndeosebi la altitudini mari vor fi mai ales ninsori, pe alocuri vor fi mai consistente cu depunere de strat nou de zăpadă, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100 km/h, la început pe crestele Carpaților Orientali și ale Munților Apuseni, iar noaptea cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, astfel că va fi viscol și vizibilitate redusă. Valorile termice se vor situa ușor peste cele normale ale datei la altitudini de sub 1400 m, dar pe creste vremea va fi rece, iar vântul puternic va amplifica senzația de frig.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Vremea » Vremea 17 februarie 2022. Temperaturi de primăvară, maximele vor atinge 17 grade Celsius