Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 18 decembrie 2021. Temperaturile minime coboară până la -6 grade Celsius | Ploi, lapoviță și ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 18 decembrie 2021.

de Redactia Observator

la 17.12.2021, 15:46

În noaptea de vineri spre sâmbătă cerul va fi mai mult noros în jumătata nordică a țării, unde local și temporar  va ninge. Ninsorile vor fi moderate cantitativ  în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, și se va depune strat nou de zăpadă local consistent. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar precipitațiile se vor semnala pe arii restrânse și vor fi sub formă de ninsoare și trecător lapoviță și ploaie, iar izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde la rafală se vor depăși viteze de 80...90 km/h viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ; iar pe alocuri și la viteze mult mai  mici și în sud-vest și est. Temperaturile minime se vor încadra între -5 și 2 grade.

Cum va fi vremea sâmbătă, 18 decembrie 2021

Cerul va avea înnorări și temporar se vor semnala precipitații, ziua pe arii restrânse sub formă de ninsoare în centru, nord-est, precum și la munte, și mixte, izolat în sud, iar noaptea, local în jumătatea nordică a teritoriului vor predomina ninsorile. Pe suprafețe mici vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a nopții în nordul Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde la rafală se vor depăși viteze de 80...90 km/h viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ; iar la viteze mai mici, în prima parte a intervalului local în est și pe arii restrânse în vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 8 grade, iar cele minime între -6 și -1 grad, mai ridicate pe litoral.

Prognoza metei București

Pe acelaşi subiect

Cerul va avea înnorări și trecător se vor semnala precipitații slabe, mixte la început favorizând depuneri de polei, apoi mai ales sub formă de ninsoare.  Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi în jur de -3...-2 grade.

Vremea la munte

Cerul va avea înnorări și temporar va ninge, pe arii în general restrânse ziua și local noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde la rafală se vor depăși viteze de 80...90 km/h viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări și, pe arii relativ extinse se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare în extremitatea de nord și în partea de răsărit a continetului precum și în zonele învecinate bazinului estic al Mării Mediterane. Local se vor acumula cantități mai însemnate. Pe arii mai restrânse, îndeosebi în vestul și centrul Europei, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie. Vântul va avea intensificări în general în nordul și estul continentului precum și în zonele învecinate bazinului estic al Mării Mediterane și izolat în rest. Temperaturile vor coborî ușor față de intervalul precedent în estul și nordul continentului, iar în rest nu vor avea variații semnificative. Pe alocuri se va forma ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 18 decembrie 2021. Temperaturile minime coboară până la -6 grade Celsius | Ploi, lapoviță și ninsoare