Antena Meniu Search
x

Vremea 19 iunie 2021. Ploi pe arii extinse, descărcări electrice, grindină şi vijelii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 19 iunie 2021. Vremea va fi în general instabilă şi va ploua pe arii extinse.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 18.06.2021, 15:41

vremea 19 iunie 2021
Prognoza meteo pe regiuni, la munte și la mare - Shutterstock

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în sudul, estul şi parţial în centrul ţării cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala averse, pe arii restrânse însoţite de descărcări electrice. Se vor acumula cantităţi de apă, local, de peste 10...20 l/mp, iar mai ales în sudul Moldovei, Dobrogea, Bărăgan şi la munte, izolat, mai mari de 30...35 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaţilor Meridionali şi Orientali, precum şi în sud-estul teritoriului. În restul ţării cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 20 de grade.

Vremea sâmbătă 19 iunie 2021

Vremea va fi în general instabilă. Înnorările vor fi mai persistente în regiunile din jumătatea de est, dar se vor accentua temporar, mai ales după-amiaza, şi în restul ţării, astfel că, pe arii extinse în sud, în est, în centru şi local în rest, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, local de peste 15..25 l/mp, iar pe suprafeţe mai mici, în special în Muntenia, jumătatea de sud a Moldovei şi la munte, se vor cumula peste 40...50 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 32 de grade, cu cele ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 20 grade.

Prognoza meteo Bucureşti

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi răcoroasă. Mai ales pe parcursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice. Se vor acumula cantităţi de apă, în medie de 15...25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei, când la rafală se vor atinge vieze de până la 40...45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 15...16 grade.

Vremea pe litoral

Vremea va fi în general instabilă şi răcoroasă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate şi vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi condiţii de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp, pe arii restrânse 40...50 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua, cu rafale, în general de 40...50 km/h, apoi va scădea în intensitate. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 22 de grade, iar cele minime între 17 şi 19 grade. Temperatura apei mării va cuprinsă între 18 şi 21 de grade.

Vremea la munte

Vremea va fi în general instabilă. Înnorările vor fi mai persistente în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, dar se vor accentua temporar, mai ales după-amiaza, şi în restul zonei montane şi vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină şi posibil vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, local de peste 15..25 l/mp, iar pe suprafeţe mai mici, peste 40...50 l/mp. Variaţiile termice, faţă de intervalul anterior, vor fi nesemnificative .

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Vremea 19 iunie 2021. Ploi pe arii extinse, descărcări electrice, grindină şi vijelii