Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 22 octombrie 2022. Sfârșit de săptămână cu temperaturi ridicate, maximele vor atinge 24 de grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 18 octombrie 2022.

de Redactia Observator

la 21.10.2022, 15:32

Valorile termice se vor situa peste normele specifice perioadei în majoritatea zonelor țării. Cerul va fi mai mult noros, iar spre seară și noaptea vor fi ploi în jumătatea de nord și pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter de aversă și izolat cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări noaptea la munte, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste unde se vor depăși 60...80 km/h, dar pe arii mai restrânse și în centrul, sudul și sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade, iar cele minime între 5 și 13 grade. Spre sfârșitul intervalului izolat vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo București

Valorile termice vor fi mai ridicate față de ziua precedentă și se vor situa ușor peste normele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări temporare, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la sfârșitul intervalului. Temperatura maximă va fi de 18...19 grade, iar cea minimă de 6...9 grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Cerul va fi mai mult noros, iar spre seară și noaptea va ploua. Ploile vor avea și caracter de aversă și izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate în nordul Carpaților Orientali și Occidentali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe creste, viteze mai mari urmând a se înregistra în Carpații Meridionali și de Curbură. Temperatura aerului va fi în creștere față de ziua precedentă.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, pe arii relativ extinse, în vestul, centrul și nordul continentului se vor semnala ploi, local însemnate cantitativ. Ploile vor fi și sub formă de aversă, posibil însoțite de descărcări electrice. În restul continentului, cerul va fi variabil și doar pe arii restrânse va ploua slab, mai ales în zonele central-nordice și estice. În Munții Scandinaviei, precum și la altitudini mai mari în Alpi, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în vestul continentului, precum și pe alocuri în partea central-sudică, în nord și doar izolat în rest. Valorile de temperatură vor urca ușor față de ziua precedentă în centrul și sud-estul continentului, iar în rest nu vor fi variații semnificative. În zonele mai joase de relief, dimineața și noaptea va fi posibilă formarea ceții.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 22 octombrie 2022. Sfârșit de săptămână cu temperaturi ridicate, maximele vor atinge 24 de grade Celsius