Antena Meniu Search
x

Vremea 24 octombrie - 21 noiembrie 2022. Temperaturi de vară în ultima săptămână de octombrie. Cel mai cald va fi în sud

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 24 octombrie - 21 noiembrie 2022. Potrivit specialiștilor, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă. În ultima săptămână din octombrie, se vor înregistra temperaturi de vară, cu maxime de peste 25 de grade Celsius în sud, sud-vest, sud-est.

de Redactia Observator

la 21.10.2022, 08:19

Harta temperaturilor în Europa
Vremea 24 octombrie - 21 noiembrie 2022. Temperaturi de vară în ultima săptămână de octombrie. Cel mai cald va fi în sud - Observator

Potrivit prognozei ANM, în perioada următoare, urmează o atmosferă de toamnă cu temperaturi de august. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în sud, sud-vest și sud-est.

"Începem săptămâna viitoare sub influența unui transport de aer cald din nordul Africii, astfel că vremea se va menține caldã în mare parte din țară. Valorile termice vor fi cu 8 - 10 grade peste normalul acestui interval, mai ales în regiunile din sud, sud-vest, sud-est. 

Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi ploi slabe îndeosebi în centru şi estul teritoriului, precum şi în zona montanã aferentã. În prima jumãtate a intervalului, local şi temporar vântul va avea intensificãri la munte, dar şi în regiunile extracarpatice şi pe arii restrânse în rest, apoi va slãbi în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 27 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 2 şi 12 grade Celsius. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, pe alocuri, va fi ceaţã", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea 24 - 31 octombrie 2022

Pe acelaşi subiect

În săptămâna 24-31 octombrie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în vest, sud-vest și la munte.

Prognoza meteo 31 octombrie – 7 noiembrie 2022

În săptămâna 31 octombrie – 7 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Vremea 7 – 14 noiembrie 2022

În săptămâna 7 – 14 noiembrie temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Prognoza meteo 14 – 2 noiembrie 2022

În săptămâna 14 – 2 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință spre deficit, în cea mai mare parte a țării, precizează meteorologii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Vremea » Vremea 24 octombrie - 21 noiembrie 2022. Temperaturi de vară în ultima săptămână de octombrie. Cel mai cald va fi în sud